16:20 10.01.2019

Омбудсмен Денісова відвідає наступного тижня Москву для переговорів щодо полонених моряків

2 хв читати
Омбудсмен Денісова відвідає наступного тижня Москву для переговорів щодо полонених моряків

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявляє про наміри відвідати Москву наступного тижня і провести переговори з уповноваженим з прав людини в РФ Тетяною Москальковою та директором Федеральної служби безпеки РФ Олександром Бортниковим стосовно 24 українських військовополонених моряків, яких тримають у московських СІЗО.

"Я щодня спілкуюся з пані Москальковою, але вона також не може відповідно до свого мандата щось зробити - надати довідку, пустити мене в слідчий ізолятор "Лефортово", в "Матроську тишу", - тому що вона не може прийняти таке рішення. Я зверталася вже неодноразово до Бортникова, який є директором Федеральної служби безпеки Російської Федерації, нині на розгляді перебувають мої заяви про можливість зустрічі з нашими військовополоненими в слідчому ізоляторі", - повідомила Л.Денісова в коментарі українським телеканалам в Одесі четвер.

"Я буду наступного тижня в місті Москва. Я розмовлятиму з ними вже безпосередньо з цих усіх питань. Ми знаємо, що будуть судові засідання в Лефортовському суді з розгляду питань щодо продовження термінів перебування, на жаль, під вартою наших моряків. Працюватимемо", - додала український омбудсмен.

Як повідомлялося, російські прикордонники 25 листопада 2018 року із застосуванням зброї захопили в районі Керченської протоки український рейдовий буксир "Яни Капу", а також малі броньовані артилерійські катери Військово-Морських сил ЗСУ "Бердянськ" і "Нікополь". Українські судна прямували з Одеси до Маріуполя. Після захоплення буксир і катери конвоювали до Керчі.

Затримано та заарештовано 24 українських моряків. Їх перевезли з Криму до московського слідчого ізолятора "Лефортово", крім того, трьох поранених унаслідок обстрілу росіянами українських моряків перевели до лікарні СІЗО "Матроська тиша".

Станом на 27 грудня всі українські моряки заявили слідству, що є військовополоненими.

ФСБ Росії порушила кримінальну справу та пред'явила всім полоненим українським морякам обвинувачення в "незаконному перетині кордону, вчиненому групою осіб за попередньою змовою або організованою групою, або із застосуванням насильства чи з погрозою його застосування" (ч. 3 ст. 322 КК РФ).

На початку грудня 2018 року Л.Денісова звернулася до Т.Москалькової та О.Бортникова щодо відвідування в Москві військовополонених українських моряків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Стефанчук у ПАРЄ: Минув час засудження російської агресії, настав час об'єднаного спротиву терору РФ

САП передала до суду справу депутата Одарченка, підозрюваного в підкупі голови Держагентства відновлення

Україна провела черговий раунд переговорів з Іспанією щодо безпекової угоди

Міністр військового кабінету Ізраїлю закликає запроваджувати санкції проти Ірану

Ізюмчанку, яка очолила поштове відділення під час окупації міста, засудили до 11 років в'язниці - прокуратура

Колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського оголошено в розшук

У 2023 році в судах розглянули 30% справ за статтями про колабораціонізм і держзраду - рух "Чесно"

Пожежники Копенгагена кілька годин не можуть загасити пожежу в історичній будівлі біржі

Представник Мінагрополітики на засіданні Комітету НАТО: Українські аграрії потребують підтримки, щоб гарантувати продовольчу безпеку світу

Кличко: Проїзд новим шляхопроводом на перетині Полярної та Богатирської в Києві відкриють у травні, рух Подільсько-Воскресенським мостом - у вересні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА