18:00 10.01.2019

Ахметов не отримував від Манафорта та Килимника ніякої інформації про вибори в США у 2016 році - прес-секретар

2 хв читати
Ахметов не отримував від Манафорта та Килимника ніякої інформації про вибори в США у 2016 році - прес-секретар

Український бізнесмен Рінат Ахметов не контактував із колишнім керівником передвиборного штабу Дональда Трампа Полом Манафортом і його російським бізнес-партнером Костянтином Килимником із питань президентських виборів у США в 2016 році, повідомила прес-секретар Р.Ахметова Катерина Остроушко.

"Рінат Ахметов ніколи не просив і не отримував ніяких даних опитувань, а також іншої інформації про вибори в США 2016 року від Пола Манафорта або Костянтина Килимника. Будь-яка інформація про контакти між ними і паном Ахметовим у зв'язку з президентськими виборами в США 2016 року є неправдивою і рішуче спростовується", - повідомила К.Остроушко агентству "Інтерфакс-Україна" в четвер.

Вона нагадала, що роботу групи "Систем кепітал менеджмент" (СКМ, SCM) Р.Ахметова з П.Манафортом і його консалтинговою фірмою було завершено в 2005 році. "Після цього періоду пан Манафорт ніякої співпраці з SCM не мав. Будь-яка робота, яку він виконав в Україні після зазначеного періоду, мала політичний характер, і ні компанією SCM, ні її акціонером Рінатом Ахметовим не оплачувалася", - зазначила прес-секретар Р.Ахметова.

"З огляду на це інформація про будь-які "заборгованості" або інші наявні фінансові зобов'язання між Рінатом Ахметовим і паном Манафортом абсолютно не відповідає дійсності", - резюмувала К.Остроушко.

Раніше в зарубіжних ЗМІ з посиланням на власні джерела з'явилася інформація, що українські бізнесмени Сергій Льовочкін і Р.Ахметов, ймовірно, отримували від П.Манафорта дані соцопитувань, пов'язаних із президентськими виборами в США в 2016 році. Також ця інформація нібито була у К.Килимника, якого пов'язують із російською розвідкою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА