19:01 10.01.2019

Українська армія в 2020 році буде здатна діяти повністю за стандартами НАТО

2 хв читати
Українська армія в 2020 році буде здатна діяти повністю за стандартами НАТО

Українська армія нарощує свою силу, і в 2020 році Збройні сили України будуть здатні діяти повністю за стандартами НАТО, заявляє президент України Петро Порошенко.

"У 2020 році ЗСУ будуть організовані і здатні діяти повністю за стандартами НАТО відповідно до закону про національну безпеку", - зазначив П.Порошенко під час зустрічі з жителями м. Здолбунів у Рівненській області, повідомляє прес-служба президента в четвер.

Він наголосив, що за чотири роки були наново створені ЗСУ, і "сьогодні - це сотні тисяч належно підготовлених, гарно озброєних і забезпечених усім необхідним воїнів з речовим, медичним, харчовим, бойовим, житловим і іншим забезпеченням".

За його словами, українська армія здатна гідно протистояти ворогу і нарощує свою силу - на потреби оборони і безпеки бюджет виділяє суму, що перевищує 5% ВВП.

"Ми інвестуємо частину ресурсів у потужності оборонно-промислового комплексу, відновлюємо роботу конструкторських бюро, створюємо нові робочі місця в ОПК. Кожного місяця українське військо отримує десятки і сотні одиниць нової і модернізованої зброї, техніки, в тому числі літаків і ракет", - наголосив П.Порошенко.

Він зазначив, що зусилля українського народу і героїзм армії викликають повагу і розуміння у світі та дозволяють українській дипломатії зміцнити міжнародну коаліцію на підтримку України, включно із санкціями, допомогою в підготовці фахівців, постачанні зброї, зокрема протитанкових ракетних комплексів "Джавелін".

Президент висловив упевненість, що шлях України до Євросоюзу та НАТО допоможе гарантувати безпеку українських кордонів і суверенітету. "Наш шлях – до миру, але не на умовах капітуляції, яку нам пропонує російська п'ята колона, а на умовах національних інтересів України", - сказав П.Порошенко.

Він також зазначив, що членство в Європейському Союзі - це шлях до добробуту країни, а євроатлантична інтеграція - це шлях до зміцнення української державності та гідності українських громадян. "І ми довели, що здатні здобувати перемоги на цьому визначеному українським народом шляху", - наголосив глава держави.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА