20:13 10.01.2019

Суд переніс підготовче засідання у справі капітана судна "Норд" Горбенка на 1 лютого

2 хв читати
Суд переніс підготовче засідання у справі капітана судна "Норд" Горбенка на 1 лютого

Оболонський районний суд Києва переніс підготовче засідання у справі капітана судна "Норд", громадянина України Володимира Горбенка на 1 лютого.

Засідання мало розпочатися в четвер о 16:30, але не відбулося через збій у роботі системи "Акорд" для аудіо- та відеофіксації судових засідань, яка нині працює лише в одному залі засідань суду в тестовому режимі. При цьому всі учасники процесу з’явилися на засідання.

У прес-службі суду агентству "Інтерфакс-Україна" пояснили, що згідно зі змінами в законодавстві з 1 січня аудіо- та відеофіксація судових засідань є обов'язковою.

Як повідомлялося, 12 грудня 2018 року засідання у справі В.Горбенка було відкладено на 10 січня 2019 року через те, що суддя Сергій Родіонов пішов до нарадчої кімнати для ухвалення рішення в іншій справі, де обвинувачують неповнолітню особу, і тому вона має пріоритет.

Оболонський районний суд Києва розглядає цю справу з 16 жовтня 2018 року.

1 листопада суд розглянув самовідвід судді Людмили Шестаковської, яка була визначена автоматизованою системою для розгляду цієї справи, але прийняла таке рішення через те, що тривалий час працювала на території окупованого Криму. Її заяву було задоволено, і цю справу було розподілено на суддю Оболонського суду Сергія Родіонова. На 23 листопада було призначено підготовче засідання. 7 грудня його було перенесено через нез'явлення учасників процесу.

Як відомо, 25 березня 2018 року Держприкордонслужба України затримала сейнер "Норд" із десятьма членами екіпажу на борту.

Капітана судна В.Горбенка обвинувачують за ст. 332-1 КК України (порушення порядку в'їзду/виїзду на окуповану територію України з метою завдання шкоди інтересам країни). Пізніше капітану було повідомлено про підозру в скоєнні ще одного злочину - за ст. 249 ККУ (незаконне зайняття рибним добувним промислом).

Херсонський міськсуд обрав йому запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. На час досудового слідства В.Горбенко перебував у родичів у Мелітополі (Запорізька обл.). Херсонський міський суд 19 червня відмовив у продовженні зобов'язання для капітана В.Горбенка не відвідувати територію АР Крим.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА