20:21 10.01.2019

Україна розпочинає серійне виробництво РСЗВ "Вільха"

1 хв читати
Україна розпочинає серійне виробництво РСЗВ "Вільха"

Міністр оборони України Степан Полторак повідомив про початок серійного виробництва ракетної системи залпового вогню (РСЗВ) "Вільха".

"У грудні ми отримали додатковий ресурс - 4 млрд грн на закупівлю нових зразків ОВТ. Уже розпочинаємо серійне виробництво ракетного комплексу "Вільха". Тривають дослідно-конструкторські роботи у багатьох інших проектах, які значно підвищать наші спроможності", - розповів він в інтерв'ю урядовому виданню "Урядовий кур'єр", опублікованому в четвер.

С.Полторак також анонсував продовження роботи над модернізацією форми та екіпірування військових.

"Даємо виробникам нові технічні завдання щодо їх поліпшення. І вже надходять нові костюми спеціальні та маскувальні для снайперів і розвідників, костюми для екіпажів броньованих машин, наколінники і налокітники, сумка транспортна індивідуальна, бахіли утеплені та багато іншого", - повідомив міністр.

Крім того, за його словами, триває розробка і військові випробування нових зразків спецодягу, взуття та екіпірування, зокрема для снайперів.

Наприкінці минулого року С.Полторак повідомив, що проект розробки нової РСЗВ "Вільха" із 300-мм керованою ракетою дальністю до 120 км перебуває на завершальному етапі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА