07:45 11.01.2019

У МЗС Еквадору вважають, що Ассанжу слід здатися

1 хв читати
У МЗС Еквадору вважають, що Ассанжу слід здатися

Засновник Wikileaks Джуліан Ассанж може залишатися протягом невизначеного терміну в еквадорському посольстві в Великій Британії, або здатися владі США, говориться в заяві, поширеній у четвер МЗС Еквадору.

"У ситуації, що склалася, існують два варіанти для Дж.Ассанжа: перебувати протягом невизначеного періоду (на території еквадорського посольства в Лондоні - ІФ), або здатися, змирившись з арештом та екстрадицією до США, і ми вважаємо, що другий варіант, якщо він здасться, буде найбільш позитивним для нього", - наголошується в заяві.

Ассанж отримав притулок в посольстві Еквадору в Лондоні в 2012 році. Він не може покинути його територію, оскільки буде одразу затриманий британською поліцією за відмову з'явитися в суд у 2012 році. Видачі Дж.Ассанжа домагаються США, де йому загрожує покарання за розголошення секретних даних держдепартаменту.

Надання притулку засновнику Wikileaks вже обійшлося уряду Еквадору в п'ять мільйонів доларів.

У жовтні 2018 року Ассанж заявив, що Еквадор намагається видворити його з посольства в Британії, і що президент країни Ленін Морено вже прийняв рішення про те, що Ассанж буде позбавлений притулку, але поки не розпорядився щодо цього.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА