13:06 11.01.2019

РФ поклала провину за загибель журналістів у Центральній Африці на ЦУР Ходорковського

2 хв читати
РФ поклала провину за загибель журналістів у Центральній Африці на ЦУР Ходорковського

Слідчий комітет РФ вважає, що загибель російських журналістів у Центрально-Африканській Республіці (ЦАР) сталася через неправильну організацію небезпечного відрядження з боку "Центру управління розслідуваннями" (ЦУР).

"Необхідно зазначити, що ініціюючи публікації щодо цієї теми (про загибель журналістів із РФ у ЦАР - ІФ) в ЗМІ інтернет-проект "Центр управління розслідуваннями" явно має на меті виправдати власні прорахунки під час підготовки небезпечної поїздки, вважаючи за краще висувати власні версії та обвинувачувати в цьому непричетних", - повідомила журналістам офіційний представник СКР Світлана Петренко.

За її словами, "заперечувати очевидне можна буде лише доти, доки всі обставини події не буде встановлено".

ЦУР фінансував екс-голова ЮКОСу Михайло Ходорковський.

31 липня стало відомо, що в Центральноафриканській республіці вбито російського журналіста Орхана Джемаля, режисера Олександра Расторгуєва та Кирила Радченка, які прибули до Африки для зйомок фільму про приватні військові компанії спільно з "Центром управління розслідуваннями", яке заснував екс-голова ЮКОСу Михайло Ходорковський. СКР за цим фактом порушив кримінальну справу за статтею 105 Кримінального кодексу РФ (вбивство). До розслідування вбивства російських журналістів у ЦАР приєдналися й представники ООН.

Минулого четверга центр "Досьє" Михайла Ходорковського опублікував у ЗМІ результати розслідування вбивства російських журналістів у ЦАР. За даними центру, за російськими журналістами з моменту прильоту до ЦАР стежив співробітник центральноафриканської жандармерії, який разом із ще двома африканцями й трьома європейцями перебував на місці вбивства.

Цей співробітник неодноразово зв'язувався з водієм, який супроводжував журналістів у ЦАР (за даними центру "Досьє", він також є колишнім співробітником жандармерії), а також громадянином Росії Олександром Сотовим, якого у розслідуванні називають "підлеглим і довіреним співробітником радника президента ЦАР із безпеки Валерія Захарова, тісно пов'язаного з бізнесом Євгена Пригожина".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА