15:45 11.01.2019

У Москві викрали співучасника вбивства колишнього депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова

2 хв читати

Московські слідчі порушили кримінальну справу про викрадення людини після інциденту зі стріляниною і захопленням чоловіка біля кафе на проспекті Миру, повідомила представник столичного управління Слідчого комітету (СК) Юлія Іванова.

"За результатами проведеної перевірки порушено кримінальну справу за ч.2 ст. 126 КК РФ (викрадення людини, вчинене групою осіб за попередньою змовою) і ч. 1 ст. 222 КК РФ (незаконний обіг зброї)", - сказала Ю.Іванова в п'ятницю "Інтерфаксу".

Вона нагадала, що напередодні ввечері поблизу кафе на проспекті Миру, невідомі особи вчинили стрілянину з вогнепальної зброї і помістили чоловіка в багажник автомобіля, після чого зникли.

"У рамках розслідування кримінальної справи слідчі встановили особу потерпілого. За місцем його проживання проведено обшук, під час якого вилучено патрони, травматичний пістолет, сигнальні ракети, мобільні телефони, а також інші предмети і документи, які мають значення для слідства", - сказала Ю. Іванова, не уточнивши імені викраденого чоловіка.

Наразі встановлюється місцезнаходження викраденого чоловіка і осіб, причетних до вчинення зазначених злочинів, додала Ю.Іванова.

Тим часом, поінформоване джерело повідомило "Інтерфаксу", що потерпілим є уродженець Харкова (Україна) Юрій Василенко, який має подвійне громадянство - РФ і України.

У травні 2018 року прокуратура Києва називала Ю.Василенка співучасником вбивства колишнього депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова, яке сталося 23 березня 2017 року Києві. Повідомлялося, що він переховується від органу досудового розслідування України і перебуває в розшуку.

Раніше в п'ятницю джерело повідомило, що співробітники правоохоронних органів вивчають відео з місця викрадення, а також вилучені з місця злочину гільзи калібру 7,62, ймовірно, від пістолета ТТ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА