19:04 11.01.2019

Громадська рада міжнародних експертів засумнівалася ще в 15 кандидатах у судді ВАКС - TI Україна

2 хв читати
Громадська рада міжнародних експертів засумнівалася ще в 15 кандидатах у судді ВАКС - TI Україна

Громадська рада міжнародних експертів (ГРМЕ) ініціювала ветування ще 15 кандидатів до Вищого антикорупційного суду України (ВАКС), повідомляє антикорупційна організація "Transparency International Україна".

Як зазначає в п'ятницю прес-служба TI Україна, ГРМЕ 11 січня провела четверте засідання, на якому одностайно проголосувала за розгляд на спільному обговоренні з Вищою кваліфікаційною комісією суддів (ВККС) ще 15 кандидатів у судді ВАКС.

Зокрема, міжнародні експерти вивчали довідки на суддів Руслана Бондарчука, Володимира Воронька, Романа Головатого, Мар'яна Головчака, Вікторії Жовноватюк (Кицюк), Юрія Крутія, Андрія Сала, Андрія Яковенка, екс-суддів Олесю Ковтуненко та Олександра Сингаївського, адвокатів Тетяну Круценко, Ганну Надточиєву та Сергія Федяєва, а також науковців Олександра Івасина та Юрія Юркевича.

За інформацією TI Україна, в експертів викликали сумніви джерела походження майна або відсутність прав власності на активи, неоднозначні судові рішення та етична поведінка кандидатів. Крім того, деякі претенденти не надали вчасно відповіді на запитання експертів.

"Загалом у списку експертів уже 47 сумнівних претендентів на посади антикорупційних суддів", - повідомляє антикорупційна організація.

Як очікується, 18 січня відбудеться спеціальне спільне засідання ВККС і Громадської ради міжнародних експертів. Для того щоб винесений на обговорення кандидат продовжив конкурс, його має підтримати більшість загального складу ВККС + ГРМЕ (загалом 12 осіб). "І лише за умови, що з цих 12 мінімум три будуть представляти міжнародників. За інших обставин сумнівний кандидат припиняє участь у конкурсі", - нагадали в TI Україна.

Як повідомлялося, 4 січня 2019 року ГРМЕ ініціювала ветування перших 8 сумнівних кандидатів до Вищого антикорупційного суду України.

Наприкінці грудня 2018 року ВККС оприлюднила список кандидатів до ВАКС, які успішно склали іспити. Після цього роботу розпочала громадська рада міжнародних експертів, яка має 30 днів - до 26 січня - для ветування сумнівних кандидатів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА