08:03 13.01.2019

Ідентифіковано водія вантажівки, який збив на смерть учасника акції "жовтих жилетів" у Бельгії

2 хв читати
Ідентифіковано водія вантажівки, який збив на смерть учасника акції "жовтих жилетів" у Бельгії

Водій вантажівки, який збив на смерть у п'ятницю учасника бельгійської акції "жовтих жилетів" і сховався від поліції, ідентифікований, але поки не затриманий, повідомила в суботу прокуратура Льєжа.

Йдеться про підданого Нідерландів 1962 року народження. Він продовжує переховуватися від правосуддя, видано європейський ордер на арешт. Його вантажівку конфісковано в Нідерландах.

Раніше повідомлялося, п'ятдесятирічний житель Льєжа загинув у п'ятницю під вантажівкою під час акції "жовтих жилетів" поблизу міста Візе на автомагістралі E25.

За даними прокуратури Льєжа, маніфестанти організували на дорозі "фільтруючі загородження": залишили вільною одну смугу руху і пропускали легкові автомобілі, збудувавши вантажівки в чергу. Все відбувалося досить впорядковано до того часу, коли вантажівка з нідерландськими номерами стала вбудовуватися в низку легкових автомашин.

"Жертва і його друг підійшли до нього. Загиблий хотів зупинити поступ вантажівки, постукавши йому в бокове скло. (...) З нез'ясованої причини вантажівка продовжила рух", - повідомили в прокуратурі, підтвердивши свідчення очевидців, що водій не міг не бачити загиблого, але при цьому не зупинився.

Спочатку поліція припускала, що міг статися нещасний випадок, і закликала обережно ставитися до емоційних свідчень соратників загиблого, які стверджували, що наїзд на маніфестанта був навмисним.

Повідомлялося, що відразу після інциденту водієві було наказано з'їхати на стоянку неподалік від місця події і чекати допиту. Але коли поліцейські прийшли на місце паркування, з'ясувалося, що вантажівки там немає, а водій зник. У суботу ввечері він все ще перебував у розшуку.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА