12:49 13.01.2019

Без народної підтримки ніякими адміністративними методами створити незалежну ПЦУ було б неможливо – Порошенко

2 хв читати
Без народної підтримки ніякими адміністративними методами створити незалежну ПЦУ було б неможливо – Порошенко

Президент України Петро Порошенко під час робочої поїздки у Вінницьку область взяв участь у подячному молебні за отримання Томосу про автокефалію і утворення Православної церкви України, повідомляє прес-служба глави Української держави.

В розміщеній на сайт президента в неділю інформації зазначається, що молебень відправили предстоятель ПЦУ митрополит Київський і всієї України Єпіфаній і митрополит Вінницький і Барський Симеон у Спасо-Преображенському кафедральному соборі Вінниці. У собор був внесений Томос про автокефалію ПЦУ.

Після молебню глава держави звернувся до присутніх у соборі і привітав усіх з різдвяними та новорічними святами, зазначивши, що в цьому році ці святкові дні особливі. "Світлі дні Різдва Христового є одними з найщасливіших у році. Але цього року Різдво ми святкуємо по-особливому, бо Господь дарував нам величезний подарунок, про який покоління українців століттями молилися. Але саме нам з вами випало щастя бути свідками… Ні не свідками, бути учасниками процесу створення об’єднаної, автокефальної, помісної, ключове слово – української, святішої церкви", - сказав П.Порошенко.

Президент нагадав всі етапи процесу створення Православної Церкви України. Він зауважив, що переговори з цього питання зі Вселенським Патріархатом проводилися тривалий час. Петро Порошенко особливо подякував Вселенському Патріарху Варфоломію за рішучість, сміливість, віру і мудрість, які Його Всесвятість продемонстрував у вирішенні цього питання. "Незважаючи на шалений тиск з боку Російської Федерації – країни-агресора, прямі погрози, погрози йому, погрози церкві, він це зробив", - сказав П.Порошенко.

"Як віруюча людина хочу наголосити – без Божої допомоги це було б неможливо", - наголосив Президент. Він зазначив, що ієрархи церков продемонстрували єдність у цьому питання, підтримавши відповідне зварення до Вселенського Патріарха про надання автокефалії українській церкві.

Глава держави також зазначив, що незважаючи на певний скепсис, утворення Української церкви з історичної точки зору сталося миттєво, за дні або тижні.

"Я приїхав сюди із словами подяки кожному з вас за ту молитву, бо без молитви це все було б неможливо, за ту віру, яку ви демонстрували, подякувати за вашу підтримку владиці Симеону… Без вашої підтримки жодними адміністративними методами це зробити просто неможливо", - сказав П.Порошенко. Він також подякував за те, що на сьогодні Вінниччина посідає перше місце за кількістю парафій, які вирішили приєднатися до ПЦУ

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Стратегічною метою РФ є відновлення слави Радянського Союзу на міжнародній арені - Кулеба

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА