16:47 13.01.2019

Помпео підписав у Катарі меморандум про розширення авіабази Ель-Удейд

1 хв читати
Помпео підписав у Катарі меморандум про розширення авіабази Ель-Удейд

Держсекретар США Майк Помпео і глава МЗС Катару Мухаммед бен Абдеррахман ат-Тані підписали меморандум про взаєморозуміння, який передбачає розширення авіабази США Ель-Удейд на території Катару.

"Ми підписали меморандум про взаєморозуміння з Катаром про розширення американської військової бази Ель-Удейд, в якій дислоковані тисячі американських військовослужбовців. Ця база дуже важлива для нас, і ми вдячні Катару, що він розміщує наш контингент у себе", - сказав М.Помпео на прес-конференції в неділю.

Держсекретар США раніше заявляв, що наразі база приймає 13 тис. американських військовослужбовців.

Крім того, М.Помпео заявив, що Вашингтон розраховує на формування альянсу шести держав Перської затоки, а також Йорданії та Єгипту.

"Конфлікти завдають шкоди багатостороннім відносинам. Ми хочемо відновити єдність країн Перської затоки, щоб вони знову були прикладом для інших країн регіону. Ми сподіваємося на створення нового альянсу, який би охоплював крім шести країн Перської затоки Єгипет та Йорданію", - сказав держсекретар.

8 січня М.Помпео вирушив в поїздку країнами Близького Сходу, яка охоплює Йорданію, Ірак, Єгипет, Саудівську Аравію, Катар, Бахрейн, ОАЕ, Оман і Кувейт.

ЗМІ раніше зазначали, що мета поїздки М.Помпео - посилити протидію Ірану в регіоні, а також розвіяти занепокоєння союзників у зв'язку з оголошеним Вашингтоном рішенням про виведення американського контингенту з Сирії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли чотири громади Сумської області

Заборона на отримання паспортів стосується тільки ДП "Документ"

У Миколаєві під час гасіння пожежі постраждало 5 рятувальників

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА