07:27 14.01.2019

Безпілотники ОБСЄ зафіксували техніку бойовиків на Донбасі

1 хв читати
Безпілотники ОБСЄ зафіксували техніку бойовиків на Донбасі

На тимчасово-окупованих територіях Донецької та Луганської областей безпілотники ОБСЄ зафіксували заборонену Мінськими угодами техніку, повідомляє прес-служба штабу операції Об'єднаних сил.

"Так, недалеко від Софіївки (колишнє Карло-Марксове) три самохідних гаубиці (2С1 "Гвоздика", 122 мм), п'ять танків (три T-72 і два T-64), а також одну протитанкову гармату (МТ-12 "Рапіра", 100 мм). А 11 січня на південному заході від Луганська біля Кришталевого (колишній Красний Луч) спостерігачі зафіксували зосередження 22 реактивних систем залпового вогню (БМ-21 "Град", 122 мм) - говориться в повідомленні штабу ООС з посиланням на українську сторону в СЦКК.

Українська сторона в СЦКК зазначає, що тривають факти відсутності військової техніки бойовиків у місцях постійного зберігання важкого озброєння в тимчасово непідконтрольних владі України районах Луганської області.

"11 січня спостерігачі СММ укотре відзначили, що досі не вистачає 17 самохідних гаубиць (2С1), 10 буксируваних гаубиць (дев'ять Д-30 "Жаба", 122 мм) і однієї 2А65 "Мста-Б", 152 мм і 5 РСЗВ (БМ-21)"- зазначається в повідомленні.

"Українська сторона СЦКК зазначає, що такі зухвалі дії російсько-окупаційних військ укотре демонструють стійке небажання дотримуватися Мінських домовленостей, про відверту зневагу взятими на себе зобов'язаннями в рамках консультацій Тристоронньої контактної групи щодо відведення важкого озброєння на всій лінії розмежування сторін і про зацікавленість в подальшому загостренні конфлікту на Донбасі"- підсумували в повідомленні.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА