08:30 14.01.2019

Європарламент обговорить ситуацію щодо Brexit після голосування в Палаті громад Великої Британії

2 хв читати
Європарламент обговорить ситуацію щодо Brexit після голосування в Палаті громад Великої Британії

На пленарній сесії Європейського парламенту, що відкривається в понеділок у Страсбурзі (14-17 січня) відбудеться дискусія за підсумком голосування про угоду з Brexit в Палаті громад британського парламенту.

"Вранці в середу, 16 січня, наступного дня після голосування в Палаті громад депутати обговорять ситуацію з виходом Сполученого Королівства з ЄС", - повідомила офіційний представник Європарламенту Маржорі Ван ден Бруке на брифінгу в Брюсселі, знайомлячи журналістів з порядком сесії Європарламенту.

У зв'язку з 20-річчям євро, запущеної в безготівковий обіг 1 січня 1999 року, в рамках пленарної сесії у вівторок відбудеться церемонія з нагоди цієї річниці, яку відкриє голова Європарламенту Антоніо Таяні. Очікуються виступи голови Європейської комісії Жан-Клода Юнкера, глави Європейського центрального банку Маріо Драгі і голови Єврогрупи Маріу Сентену.

Європарламент продовжить свої дебати з керівниками держав-членів ЄС про майбутнє Євросоюзу. Цього разу перед євродепутатами виступить у середу прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес. Він буде п'ятнадцятим із європейських лідерів, які брали участь у таких дискусіях.

Під час сесії європейські парламентарії обговорять підсумки грудневого саміту ЄС, зосередившись на одному з його головних пунктів - політиці Євросоюзу з питань міграції та надання притулку.

У січневому порядку парламентаріїв - обговорення результатів головування Австрії в Раді ЄС і пріоритетів румунського головування.

Європарламент має намір надати імпульс розвитку автономного транспорту без водіїв, щоб ЄС здійснив прогрес у таких сферах, як технічна гармонізація, правила безпеки та відповідальність. Буде поставлено на голосування відповідну резолюцію, яка запропонує Єврокомісію надати європейській промисловості необхідну підтримку з метою розвитку та інвестицій в системі автономного транспорту, як наземного, так і морського і повітряного.

Євродепутати дадуть оцінку ситуації з основними правами в ЄС в 2017 році, зокрема, щодо порушень прав жінок, принципів правової держави, а також у зв'язку зі зростанням проявів ненависті, антисемітизму, гомофобії.

Учасники пленарної сесії розглянуть питання про стан демократії і прав людини в світі. У нинішньому порядку - ситуація в Конго, Судані та Азербайджані, особливо випадок блогера Мехмана Гусейнова, який перебуває в ув'язненні.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Країни НАТО не мають наміру розміщувати свої війська в Україні - Столтенберг

Фракція "Слуги народу" ухвалила рішення про необхідність поділу повноважень Мінвідновлення - Безгін

Спортсмени можуть допомогти в залученні більшої кількості країн до Глобального саміту миру - Єрмак

Кабмін передав Міноборони повноваження Генштабу щодо погодження бронювання

У Львівській області чоловік загинув унаслідок вибуху гранати

Зеленський підписав Укази про призначення понад 100 суддів

Зеленський: Кремль відзначив день завершення Другої світової війни своїм нацизмом – масованим ударом по Україні

Зеленський: Зрив будь-яких спроб наступальних дій РФ – це нагальний пріоритет

Зеленський провів телефонну розмову із прем'єр-міністром Саудівської Аравії

Окупанти за добу завдали 59 ракетних і 55 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА