19:08 14.01.2019

Генпрокуратура оголосила підозру екс-главі Міноборони України Саламатіну

2 хв читати
Генпрокуратура оголосила підозру екс-главі Міноборони України Саламатіну

Департамент міжнародно-правового співробітництва Генпрокуратури оголосив підозру колишньому міністру оборони України Дмитру Саламатіну, повідомив генпрокурор України Юрій Луценко.

На своїй сторінці в соцмережі Facebook генпрокурор написав про суть підозри: "про участь у складі злочинної організації В.Януковича, заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання своїм службовим становищем та вчинення державної зради в інтересах Російської Федерації, підрив обороноздатності, державної та економічної безпеки України шляхом вчинення умисних дій, спрямованих на витіснення України зі світових ринків зброї на користь РФ".

За інформацією Ю.Луценка, лише умисні дії Д.Саламатіна зі зриву контракту між держпідприємством "Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені О.О. Морозова", державним підприємством "Антонов" і державним підприємством "Спеціалізована зовнішньоторговельна фірма "Прогрес" (ДП СЗТФ "Прогрес") та Міноборони Республіки Ірак на постачання, ремонт, обслуговування військової техніки призвело до збитків України на $560 млн.

На сайті Генпрокуратури України повідомляється, дії Д.Саламатіна призвели до суттєвого погіршення відносин між Україною та Іраком, що призвело до "довгострокового припинення зазначених контрактів, дало можливість РФ посилити свої переговорні позиції на цьому ринку як конкурента України".

"Як наслідок, із часу зриву Іракських контрактів Україна не уклала жодного аналогічного широкомасштабного контракту у військовій сфері", - наголошується в повідомленні.

У Генпрокуратурі пояснили, що підозру оголошено за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255; ч. 4 ст. 28, ч. 5 ст. 191; ч. 4 ст. 28, ч. 1 ст.111 Кримінального кодексу України.

Д.Саламатін - народний депутат України від Партії регіонів у 2006-2007 роках. У 2010-2012 роках очолював держконцерн "Укроборонпром", був міністром оборони України з лютого до грудня 2012 року, за часів президентства Віктора Януковича.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА