08:07 15.01.2019

Адвокати відвідали затриманих українських моряків у Москві

2 хв читати
Адвокати відвідали затриманих українських моряків у Москві

Російські адвокати українських військовополонених моряків, які були захоплені в 2018 році російськими прикордонниками в Керченській протоці, відвідали п'ятьох з них у СІЗО міста Москви і в СУ ФСБ.

Про це повідомив адвокат Микола Полозов в соцмережі Фейсбук.

Зокрема, адвокати відвідали Сергія Попова, Андрія Ейдера, Андрія Артеменка, Євгенія Семидоцького і Дениса Гриценка, які утримуються в СІЗО "Лефортово", "Матроська тиша" і в Слідчому управлінні ФСБ Росії.

"Усі військовополонені моряки в гарному настрої. Ніяких скарг не висловлювали", - розповів Полозов.

Під час відвідування адвокати уточнили потреби військовополонених українських моряків у продуктах харчування, речах і предметах і передали відповідні побажання волонтерам.

Як повідомлялося, російські прикордонники 25 листопада 2018 року із застосуванням зброї захопили в районі Керченської протоки український рейдовий буксир "Яни Капу" і малі броньовані артилерійські катери "Бердянськ" і "Нікополь" ВМС ЗСУ, які прямували з Одеси до Маріуполя. Затримано та заарештовано 24 українських моряки. Їх перевезли з Криму до московського слідчого ізолятора "Лефортово", крім того, троє поранених під час обстрілу росіянами українських моряків були переведені в лікарню СІЗО "Матроська тиша".

Всі українські моряки заявили слідству, що є військовополоненими.

ФСБ Росії порушила кримінальну справу і висунула всім полоненим українським морякам обвинувачення в "незаконному перетині кордону, скоєному групою осіб за попередньою змовою або організованою групою, або з застосуванням насильства чи загрози його застосування" (ч. 3 ст. 322 КК РФ).

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА