10:44 15.01.2019

Денісова поки що не отримала відповіді на запит про зустріч із полоненими українськими моряками

2 хв читати
Денісова поки що не отримала відповіді на запит про зустріч із полоненими українськими моряками

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова розцінює засідання, що відбувається в Лефортовському районному суді Москви (РФ), де розглядається питання продовження запобіжного заходу 24 українським військовополоненим морякам, як нелегітимне й переконана, що його рішення заздалегідь визначено.

"Я вважаю, що це судилище над нашими військовополоненими моряками. Жоден суд не може розглядати цю справу, крім військового. І тому я вважаю, що сьогодні все вже вирішено наперед... Уже всі вказівки отримав суд, який прийме такі рішення, які потрібно прийняти", - сказала Л.Денісова журналістам біля будівлі суду в Москві у вівторок уранці.

"Але ми знаємо, що Крим український, жодних кордонів вони не порушували, вони діяли відповідно до своїх повноважень та військових зобов'язань", - наголосила український омбудсмен.

Вона також повідомила, що не отримала відповіді від директора Федеральної служби безпеки РФ Олександра Бортникова на запит про зустріч із полоненими моряками, незважаючи на неодноразові звернення. "Я зверталася двічі до Бортникова, до директора ФСБ, для того, щоб вони надали мені таку можливість (зустрітися з українськими військовополоненими моряками - ІФ). Відповіді в письмовому вигляді я поки що не отримала", - сказала Л.Денісова.

Омбудсмен уточнила, що для розгляду справи українських моряків розділили на 6 груп по 4 людини в кожній, розгляд питання продовження запобіжного заходу полоненим із перших трьох груп уже розпочався. "Перші три групи розглядатимуться о 9:30", - написала раніше Л.Денісова на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

У свою чергу міністр закордонних справ України Павло Клімкін прокоментував той факт, що судові засідання щодо українських військовополонених моряків відбуваються в закритому режимі. "Судові засідання щодо наших військовополонених моряків у Москві закрили. Кому є чого боятися і приховувати, той ховається", - написав глава українського зовнішньополітичного відомства у своєму мікроблозі в соцмережі Twitter.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА