11:57 15.01.2019

В Одесі затримали двох учасників акції на підтримку полонених українських моряків

2 хв читати
В Одесі затримали двох учасників акції на підтримку полонених українських моряків

В Одесі поліція застосувала силу до учасників акції на підтримку полонених українських моряків, яка відбувалася у вівторок уранці біля генерального консульства РФ на Гагарінському плато, і затримала двох із них після того, як мітингувальники забруднили правоохоронців фарбою, яку кидали в російське диппредставництво.

Як повідомляє місцеве видання "Думская", мітингувальники хотіли забруднити огорожу і ворота диппредставництва червоною фарбою, що символізує кров, але правоохоронці не дали їм цього зробити. У результаті фарба розлилася на асфальт та учасників акції.

Двох учасників акції затримали, зокрема колишнього учасника організації "Самооборона Одеси" Тодора Пановського. За даними видання, він кинув першу банку фарби через нацгвардійців, фарба розлилася на деяких із них. Після цього правоохоронці скрутили активіста і не дали йому кинути другу банку, а потім відвезли. Решта активістів запалила фаєри. Із собою вони також принесли три лотки з яйцями (по 10 шт.), але не кидали їх і забрали із собою.

Один з організаторів акції Віталій Кожухар заявив виданню, що здивований реакцією поліцейських. "Дійство планувалося суто мирне, фарба ця легко змивається. Який сенс було застосовувати силу, незрозуміло", - зазначив він.

Загалом у дійстві брали участь до 30 активістів різних патріотичних організацій, порядок забезпечували кілька десятків поліцейських.

Як повідомлялося, у вівторок уранці в Москві в Лефортовському районному суді відбувається засідання, на якому розглядають питання продовження запобіжного заходу 24 українським військовополоненим морякам. У Москві нині перебуває уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА