13:29 15.01.2019

Телевишка в Гірнику транслює 11 телеканалів і 8 радіостанцій у напрямку Донецька

2 хв читати
Телевишка в Гірнику транслює 11 телеканалів і 8 радіостанцій у напрямку Донецька

На новій телевишці заввишки 190 м, побудованій у Гірнику Донецькій області, триває встановлення обладнання для організації українського теле- та радіомовлення.

Нині з Гірника у напрямку тимчасово окупованого Донецька транслюють вісім телеканалів у цифровому стандарті, три телеканали в аналоговому стандарті, а також мовлять вісім FM-радіостанцій, написав член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський у Facebook.

У новому потужному локальному мультиплексі розпочато трансляцію в цифровому стандарті DVB-T2 телеканалів: "UA:Перший" та " UA:Донбас" (НСТУ), ICTV, UATV російською мовою, "СТБ", "5 канал", "Прямий" і "Донбас" (Телеканал "Україна"). Також у мультиплексі мовлять в аналоговому стандарті телеканали "UA:Перший" та " UA:Донбас", а також UATV.

На окуповані території працюють такі радіостанції: "Армія FM" (106,4 МГц), "UA:Українське радіо" (90,7 МГц), "UA Радіо Промінь" (95,3 МГц), "UA:Радіо Культура" (102,6 МГц), "Радіо НВ" (104,7 МГц), "Країна FM" (89,2 МГц), "Громадське радіо" (91,4 МГц) і "Вільне радіо" (92,0 МГц).

"Наразі готується обладнання для запуску мовлення нових українських радіостанцій відповідно до виданих Національною радою дозволів на тимчасове мовлення", - написав С.Костинський.

Оператором телекомунікацій, що забезпечує організацію мовлення, є компанія "Телемережі України".

С.Костинський також зазначив, що вишка в Гірнику стала четвертим телекомунікаційним об'єктом із тих, що були побудовані в Донецькій, Луганській та Херсонській областях для розвитку українського телерадіомовлення на межі з тимчасово окупованими територіями.

Як повідомлялося, в жовтні 2018 року телекомунікаційна компанія "Телемережі України" повідомила про те, що в місті Гірник Донецької обл. побудували нову телевізійну вишку заввишки 190 м, яка має покрити всю територію Донецької області, зокрема й окуповані райони.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА