13:32 15.01.2019

Гриценко: Допит в СБУ стосувався "здачі Криму" в 2014 році та колишнього глави СБУ, кандидата в президенти

1 хв читати
Гриценко: Допит в СБУ стосувався "здачі Криму" в 2014 році та колишнього глави СБУ, кандидата в президенти

Лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко повідомив, що на допиті в Службі безпеки України як свідок відповідав на запитання, пов'язані з обставинами втрати Україною Криму в 2014 році та діями колишнього керівника СБУ, який нині є кандидатом у президенти України.

"Слідчого цікавили обставини, пов'язані зі здачею Криму, стосовно однієї посадової особи, не називатиму прізвища, але це колишній керівник цього органу, який зараз подався в президенти (очевидно, йдеться про екс-главу СБУ Валентина Наливайченка - ІФ)", - повідомив він журналістам у вівторок після допиту.

А.Гриценко зазначив, що ці відомості він виклав ще в січні 2016 року в Головному слідчому управлінні Генпрокуратури, але до суду вони не дійшли.

"Там йдеться про факти службової бездіяльності, які спричинили тяжкі наслідки у вигляді втрати Криму, людей і території. Сьогодні я знову надав вичерпні свідчення, для перевірки яких достатньо максимум трьох днів, але в нинішніх умовах ця справа не має перспективи", - вважає він.

А.Гриценко зазначив, що приводом для виклику його на допит нині послужили висловлювання під час виступу на одному з телеканалів. При цьому він зазначив, що до цього на різних центральних і регіональних каналах неодноразово озвучував цю інформацію.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА