17:56 15.01.2019

ВР продовжила мораторій на відчуження гуртожитків часів СРСР до завершення виконання цільової держпрограми щодо їхнього передання тергромадам

2 хв читати
ВР продовжила мораторій на відчуження гуртожитків часів СРСР до завершення виконання цільової держпрограми щодо їхнього передання тергромадам

Верховна Рада України зняла тимчасові рамки дії мораторію на виселення мешканців гуртожитків та на відчуження гуртожитків і їхніх частин, побудованих за часів СРСР.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", відповідний проект закону (№9102) про внесення змін до пункту 3 перехідних положень закону про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків за основу та в цілому підтримав 241 народний депутат на пленарному засіданні парламенту у вівторок.

Відповідно до нинішньої редакції відповідної норми закону, протягом терміну реалізації Загальнодержавної цільової програми передачі гуртожитків у власність територіальних громад на 2017-2021 роки діє мораторій на виселення мешканців із гуртожитків, а також відчуження гуртожитків, побудованих до 1 грудня 1991 року.

Верховна Рада затвердила такий стан у 2017 році, доручивши Кабінету Міністрів протягом трьох місяців розробити таку загальнодержавну програму. Однак згідно з пояснювальною запискою, наразі програма не надійшла на розгляд парламенту.

Тому народні депутати запропонували вилучити із закону відсилання до термінів реалізації цієї програми.

Згідно з ухваленими законодавчими змінами до перехідних положень, мораторій діятиме до завершення виконання Загальнодержавної цільової програми передачі гуртожитків у власність територіальних громад.

Крім того, народні депутати скасували обмеження за часом, яке було встановлено до 1 січня 2022 року, дії мораторію на відчуження гуртожитків, відповідних земельних ділянок, прибудинкової території на користь фізичних та юридичних осіб.

Закон набуде чинності наступного дня після публікації

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА