18:19 15.01.2019

Нацполіція і ГО "Опора" проведуть тренінги для правоохоронців у рамках підготовки до забезпечення правопорядку під час виборів

2 хв читати
Нацполіція і ГО "Опора" проведуть тренінги для правоохоронців у рамках підготовки до забезпечення правопорядку під час виборів

Голова Національної поліції України Сергій Князєв і голова правління "Громадянська мережа "Опора" Ольга Айвазовська домовилися провести серію тренінгів для слідчих і поліції превенції з питань запобігання, фіксації, своєчасного реагування та документування правопорушень під час виборчого процесу.

Як повідомляє у вівторок Департамент комунікації Національної поліції України, О. Айвазовська зазначила, що взаємодія між поліцейськими та представниками інститутів громадянського суспільства мала результат, оскільки за такої співпраці правоохоронці і громадськість більш відповідально ставилися до фіксації порушень.

"У нас вже є певні рішення судів, які свідчать, що ця взаємодія має результат, а значить і сенс. Коли ми співпрацюємо з поліцією, ми ще відповідальніше ставимося до фіксації порушень або юридичного факту встановлення тих чи інших дій суб'єктів виборчого процесу. Ми зацікавлені в тому, щоб наша активність впливала на те, щоб вибори були покращені не лише після, але і безпосередньо під час волевиявлення громадян", - зазначила вона, висловивши подяку поліцейським за ефективну співпрацю.

Глава Національної поліції наголосив, що поліція зацікавлена і цілком готова до тісної взаємодії з громадською організацією під час нинішнього виборчого процесу.

"Приємно, що ви своїми діями зближує такі процеси в державі з європейськими нормами. Ми повністю відкриті і зацікавлені у співпраці, і ця робота має бути систематичною. Наша мета - максимально чесні вибори та безпека наших громадян під час їхнього волевиявлення", - акцентував глава відомства.

Сторони обговорили подальшу взаємодію, зокрема - проведення тренінгів для співробітників поліції за участю представників "Громадянської мережі "Опора". Заплановано, що такі тренінги відбудуться вже в лютому для поліцейських всіх регіонів країни.

"Ми розраховуємо, що ці тренінги пройдуть слідчі і представники блоку поліції превенції. Саме поліцейських превенції і слідчих безпосередньо залучатимуть до охорони громадського порядку, вони входитимуть до складу слідчо-оперативних груп, а отже - ь реагуватимуть на повідомлення про порушення. І вони мають робити це своєчасно і грамотно", - наголосив С.Князєв.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА