18:34 15.01.2019

Омбудсмен України висловила членам РПЛ побоювання з приводу здоров'я утримуваних у РФ українських моряків, Рада перевірить їхній стан

2 хв читати
Омбудсмен України висловила членам РПЛ побоювання з приводу здоров'я утримуваних у РФ українських моряків, Рада перевірить їхній стан

Уповноважений Верховної Ради України Людмила Денісова у вівторок провела зустріч із членами Ради з прав людини при президентові РФ, повідомила відповідальний секретар РПЛ Ірина Кіркора.

"Людмила Денісова сьогодні зустрічалася з членами Ради. Я була присутня на зустрічі як відповідальний секретар, також був присутній Олександр Брод як голова комісії з міжнародного співробітництва в галузі прав людини", - сказала І.Кіркора "Інтерфаксу".

Вона зазначила, що на зустрічі обговорювалися конструктивна взаємодія, яка склалася між уповноваженим і Радою, листи, які були направлені Л.Денісовій, а також конкретні ситуації, кейси, які цікавили кожну сторону.

"Найголовніше - розуміння один від одного у сфері захисту прав людини на своїх територіях", - додала відповідальний секретар РПЛ.

За її словами, Л.Денісова повідомила, що у вівторок була в суді, де розглядалося продовження арешту українським військовополоненим морякам, а також висловила занепокоєння щодо тих із них, у кого є проблеми зі станом здоров'я.

"Наразі Рада реагуватиме на її звернення. Думаю, можливе відвідування, член РПЛ Єва Меркачева входить до складу ГНК Москви, а також звернення на ім'я директора ФСВП Корнієнка за підписом Михайла Федотова", - повідомила І.Кіркора.

Раніше у вівторок Лефортовський суд Москви залишив під вартою до 24 квітня 12 українських військовополонених моряків: Д.Гриценка, Андрія Драча, В'ячеслава Зінченка, Михайла Власюка, а також Романа Мокряка, Євген Семидоцького, Андрія Оприска, Сергія Цибізова, Андрія Шевченка, Богдана Головаша, Сергія Попова та Володимира Терещенка. Пізніше суд ухвалить рішення за клопотаннями щодо продовження арешту на три місяці ще 12 морякам.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА