20:43 15.01.2019

Суд відмовив у виклику експертів, які встановили швидкість обвинуваченої у смертельній ДТП у Харкові Зайцевої

3 хв читати
Суд відмовив у виклику експертів, які встановили швидкість обвинуваченої у смертельній ДТП у Харкові Зайцевої

Київський райсуд Харкова у вівторок задовольнив клопотання представника потерпілих у справі про смертельну ДТП, що сталася в центрі Харкова в жовтні 2017 року, Лариси Матвєєвої про виклик експертів, які проводили додаткову судово-медичну експертизу і не змогли відповісти на запитання, чи перебувала обвинувачена Олена Зайцева на момент аварії в стані наркотичного сп'яніння.

Водночас суд відхилив клопотання адвоката Сергія Перепелиці, що захищає другого обвинуваченого Геннадія Дронова, про виклик для надання пояснень експертів Дніпропетровського НДІ судових експертиз, які провели за його заявою комісійну автотехнічну експертизу. С.Перепелиця хотів, щоб вони пояснили, яким чином була встановлена швидкість руху автомобіля іншої обвинуваченої Олени Зайцевої, а також чому вони дійшли висновку, що його підзахисний порушив 2 пункти правил дорожнього руху, а не 3, як зазначено в обвинувальному акті. Проти задоволення його клопотання заперечували обвинувачення і захист О.Зайцевої. Вони, зокрема, посилалися на те, що експерти, які проводили цю експертизу, не мають необхідної кваліфікації і спеціальних знань.

Суддя Віктор Попрас також оголосив про виклик для повторного допиту двох потерпілих, Ігоря Берченка і Оксану Євтєєву. З чим пов'язана необхідність повторного допиту, суддя не повідомив.

Наступне засідання у справі призначено на 22 січня.

Як повідомлялося, 20 грудня 2017 року суд долучив до матеріалів справи комісійну автотехнічну експертизу, проведену за заявою С.Перепелиці Дніпропетровським НДІ судових експертиз. Згідно з висновками експертів, середня швидкість автомобіля Lexus, на якому їхала О.Зайцева, становила 106 км/год. На думку експертів, зіткнення можна було б уникнути, якби обидва обвинувачені не порушили правил дорожнього руху.

Увечері 18 жовтня 2017 року на перехресті вул.Сумська і провулка Мечникова в Харкові автомобіль Lexus RX під керуванням дівчини 20 років, рухаючись на заборонний сигнал світлофора, скоїв зіткнення з автомобілем Volkswagen Touareg. Унаслідок зіткнення Lexus вилетів на тротуар і скоїв наїзд на 11 пішоходів, 5 з яких загинули на місці (4 дівчини і хлопець). Ще одна дівчина померла від отриманих травм у лікарні вранці 26 жовтня. Крім того, внаслідок ДТП постраждала пасажирка Lexus.

За фактом ДТП було розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, в результаті якого загинули кілька людей) КК України. Максимальна санкція статті передбачає 10 років позбавлення волі.

20 жовтня Київський райсуд Харкова заарештував водія Lexus О.Зайцеву на 60 днів без можливості внесення застави. Під час засідання суду адвокат О.Зайцевої Юлія Козир заявила, що водій другого автомобіля - Volkswagen Touareg Г.Дронов порушив правила дорожнього руху, проте йому підозри не висунуто.

6 листопада було оголошено про підозру за ч.3 ст. 286 Г.Дронову. 8 листопада Київський райсуд Харкова визначив йому міру запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою без можливості внесення застави.

Пізніше Київський райсуд Харкова неодноразово продовжував запобіжний захід обом підозрюваним.

2 лютого 2018 року обвинувальний акт щодо О.Зайцевої і Г.Дронова надійшов до Київського райсуду Харкова.

Матеріали щодо автошколи, де навчалася О.Зайцева, були виділені в окреме провадження за ст. 367 (службове недбальство) КК України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА