21:54 15.01.2019

Парламент Австрії має намір запросити українських митців, письменників і науковців представляти Україну

2 хв читати
Парламент Австрії має намір запросити українських митців, письменників і науковців представляти Україну

Парламент Австрії має намір запросити українських митців, письменників і науковців представляти Україну, повідомив глава Національної ради Австрії Вольфганг Соботка.

Як повідомляє у вівторок прес-служба апарату Верховної Ради, В.Соботка під час зустрічі з главою українського парламенту Андрієм Парубієм у Києві заявив, що "Австрія зацікавлена, щоб Україна розвивалася в економічному сенсі стабільно і послідовно", що слугуватиме покращенню рівня життя і впевненості людей у майбутньому.

Разом з тим, В.Соботка відзначив зацікавленість Австрії і в розвитку культурних взаємин. "Австрія цього року хоче зробити свій внесок у розвиток культурних відносин - австрійський парламент має намір запросити українських митців, письменників і науковців для того, щоб ті якнайкраще представили Україну в Австрії", - сказав він.

Спікер австрійського парламенту зазначив, що це стосується як діяльності з боку австрійського громадянського суспільства, так і уряду, і парламенту. "Ми хочемо запросити, зокрема, українських дітей-сиріт до Австрії на відпочинок і реабілітацію, з огляду на історичний досвід того, що колись запрошували австрійських дітей в інші країни", - пояснив В.Соботка.

За його словами, Австрія послідовно виступає за те, щоб "всі проблеми, зокрема, на сході України вирішувалися мирним шляхом, оскільки немає іншого шляху, крім шляху переговорів".

"Не можна вирішити цю проблему військовим шляхом. Якщо застосовувати військову силу, то, перш за все, буде страждати від цього мирне цивільне населення. І ми з боку Європейського Союзу вважаємо, що такого допускати не можна. Треба вирішувати всі питання - і щодо Донбасу, і щодо Криму - лише шляхом переговорів", - цитує слова В.Соботки прес-служба апарату Верховної Ради.

Спікер австрійського парламенту також запросив голову Верховної Ради Андрія Парубія відвідати Відень і парламент Австрії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

На Херсонщині доправлено до лікарні жінку, яка постраждала від російського обстрілу, - ОВА

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

"єЧергу" для автобусів запущено на 10 українсько-молдовських пунктах пропуску

Міноборони створило Офіс підтримки коаліцій для забезпечення системного управління військовою допомогою від партнерів

Спровоковану ворожим артобстрілом пожежу в Куп'янську ліквідовано, незважаючи на загрозу повторних обстрілів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА