07:08 16.01.2019

Екс-главу райдержадміністрації підозрюють у розтраті 800 тис. грн

1 хв читати
Екс-главу райдержадміністрації підозрюють у розтраті 800 тис. грн

У Донецькій області прокуратура оголосила колишньому голові однієї з районних державних адміністрацій про підозру в розтраті державних коштів (ч.5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 2 ст. 366 ( службове підроблення) КК України).

Як повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області, в період з грудня 2017 до січня 2018 року екс-чиновник, діючи в інтересах підрядника, знаючи, що роботи виконані не в повному обсязі, підписав офіційні документи із зазначенням завищеного обсягу виконаних робіт, на підставі яких підрядній організації перераховано зайві майже 800 тис. грн. бюджетних коштів, що в 600 і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян і є особливо великим розміром.

Також прокуратура встановила, що в серпні 2017 року посадовець уклав договір з приватним підприємством на виконання капітального ремонту двох корпусів районного центру первинної медико-санітарної допомоги з благоустроєм прилеглої території на загальну суму понад 8 млн грн.

Наразі екс-чиновнику повідомили про підозру у вчиненні вказаних кримінальних правопорушень. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування триває.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА