08:08 16.01.2019

США засуджують Іран за запуск супутника

1 хв читати
США засуджують Іран за запуск супутника

Держсекретар Майк Помпео заявив, що США не терпітимуть ігнорування Іраном міжнародних норм.

"Ми чітко дали зрозуміти, що не терпітимемо волаючого ігнорування Іраном міжнародних норм. Сполучені Штати працюють з нашими союзниками і партнерами над протидією всьому спектру загроз Ісламської Республіки, включаючи її ракетну програму, яка загрожує Європі та Близькому Сходу", - випливає із заяви глави держдепартаменту США.

За словами М.Помпео, своїм запуском ракети-носія Іран "продовжує кидати виклик міжнародному співтовариству і резолюції 2231 Ради Безпеки ООН".

"Такі транспортні засоби включають технології, які практично ідентичні і взаємозамінні з технологіями, що використовуються в балістичних ракетах, включаючи міжконтинентальні балістичні ракети. Сьогоднішній запуск зміцнює здатність Ірану в кінцевому підсумку створити таку зброю", - додав він.

Як повідомлялося, Іран у вівторок невдало здійснив запуск супутника: він не зміг вийти на задану орбіту, передає тегеранське телебачення.

За словами міністра у справах телекомунікацій Ірану Мохаммада Джавада Азарі, невдача пов'язана з проблемою з третім ступенем ракети-носія.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА