08:24 16.01.2019

У Києві сім'ям загиблих учасників АТО замість землі надаватимуть матеріальну виплату

2 хв читати
У Києві сім'ям загиблих учасників АТО замість землі надаватимуть матеріальну виплату

Постійна комісія Київської міської ради з питань містобудування, архітектури та землекористування підтримала проект рішення, який передбачає надання матеріальної виплати сім'ям загиблих киян-учасників АТО замість землі, повідомляє прес-служба Київської міськради.

"Сьогодні в столиці обмежені земельні запаси, тому органи виконавчої влади та місцевого самоврядування не в змозі задовольнити необхідні потреби в отриманні земельних ділянок. Таким чином, сім'ї загиблих киян-учасників АТО зможуть вибирати: землю в місті, що гарантовано їм державою, або ж матеріальну допомогу. Передбачається виплата в розмірі 400 прожиткових мінімумів. Станом на 1 грудня 2018 року це становило 768 тис. грн", - йдеться в повідомленні.

Як зазначив голова постійної комісії Київради з питань містобудування Олександр Міщенко, на сьогодні в Києві налічується 363 сім'ї загиблих киян-учасників АТО, 142 з них уже отримали земельні ділянки.

"Задовольнити законне право інших для столиці вкрай складно. Тому ми пропонуємо грошову компенсацію. Люди самі обиратимуть, куди їм краще направити ці кошти: купити землю або квартиру. Більше того, не всі зі 142 сімей, які отримали ділянки, мають можливість їх облаштувати. Тому вони можуть передати землю в комунальну власність міста, а натомість отримати грошову допомогу", - підкреслив він.

В інформації повідомляється, що реалізація проекту рішення буде здійснюватися за рахунок коштів бюджету міста, передбачених в Міській цільовій програмі "Турбота. Назустріч киянам" на 2019-2021 роки.

Передбачається, що розглядати питання, пов'язані з виплатою матеріальної допомоги буде спеціальна комісія, яка працюватиме при кожній райдержадміністрації столиці.

Як зазначається, відповідний проект рішення повинні розглянути на одному з пленарних засідань Київради.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА