08:40 16.01.2019

Порошенко зустрівся з главами зовнішньополітичних відомств Естонії, Литви та Польщі

2 хв читати
Порошенко зустрівся з главами зовнішньополітичних відомств Естонії, Литви та Польщі

Президент України Петро Порошенко в середу в рамках зустрічі з міністрами Естонії Свеном Міксером, Литви Лінасом Лінкявічусом і Польщі Яцеком Чапутовічем наголосив на необхідності посилення консолідованого міжнародного тиску на Росію, повідомляє сайт президента.

"Наголошено на необхідності посилення консолідованого міжнародного тиску на Росію з вимогою негайного звільнення українських полонених моряків, повернення захоплених кораблів і забезпечення свободи мореплавання в Азовському і Чорному морі", - йдеться в повідомленні на сайті президента вранці в середу.

Сторони обговорили ситуацію в Азовському та Чорному морях і наявні загрози з боку РФ з урахуванням вчиненого в листопаді 2018 року акту агресії російських військових проти українських кораблів і захоплення в полон українських моряків.

П.Порошенко висловив вдячність за послідовну підтримку з боку Естонії, Литви та Польщі суверенітету і територіальної цілісності України, а також рішуче засудження агресивних дій Росії.

Глава української держави також повідомив міністрам про ситуацію на Донбасі й триваючі порушення Росією Мінських угод, а також режиму припинення вогню.

П.Порошенко подякував керівникам зовнішньополітичних відомств країн-союзників України за активне просування питання про введення нового "Азовського пакету" санкцій ЄС проти Росії.

Він висловив сподівання на збільшення допомоги з боку Європейської комісії та держав-членів ЄС для підтримки Донбасу й українського Приазов'я, які страждають від триваючої російської агресії. У цьому контексті глава держави високо оцінив рішення сторони ЄС направити наприкінці січня оціночну місію для вивчення додаткових соціально-економічних потреб регіону.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА