09:46 16.01.2019

McDonald's програла спір з ірландцями про права на товарний знак Big Mac в ЄС

2 хв читати
McDonald's програла спір з ірландцями про права на товарний знак Big Mac в ЄС

Американська мережа ресторанів швидкого харчування McDonald's не змогла відстояти право на товарний знак Big Mac в Європі, пише The Guardian.

Таке рішення ухвалило бюро Європейського Союзу з питань інтелектуальної власності (EUIPO), до якого звернулася ірландська мережа фастфуду Supermac's, заснована в 1978 році в Голвеї. Фірма має понад 100 торговельних точок в Ірландії та Північній Ірландії, проте досі не могла відкривати ресторани в інших країнах ЄС через протидію McDonald's, яка стверджувала, що покупці плутатимуть назви Big Mac і Supermac's.

McDonald's отримала право на ексклюзивне використання бренду Big Mac в ЄС у 1996 році, що теоретично давало змогу компанії не лише випускати продукцію з такою назвою, а й відкрити ресторани Big Mac.

Однак EUIPO встала на сторону Supermac's, погодившись із тим, що американська компанія з того часу фактично жодного разу не скористалася цим правом, і відкликала у McDonald's патент на Big Mac.

Отже, Supermac's тепер зможе відкривати свої заклади у всій Європі. Засновник мережі Патрік Макдона назвав рішення EUIPO знаменною для всього світу перемогою малого бізнесу, порівнявши її з тріумфом Давида над Голіафом.

П.Макдона також зазначив, що Supermac's виграла свою тяжбу того самого дня, коли у Вестмінстері вирішувалася доля Brexit, що, на його думку, ще раз довело цінність членства Великої Британії в ЄС, куди британці поки ще можуть звернутися за справедливістю.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА