10:11 16.01.2019

"Церковні" законопроекти спрямовані на ліквідацію УПЦ (МП) - юрвідділ церкви

1 хв читати
"Церковні" законопроекти спрямовані на ліквідацію УПЦ (МП) - юрвідділ церкви

Так звані церковні законопроекти №5309, №4128 і №4511 взаємопов'язані та спрямовані на ліквідацію Української православної церкви (Московського патріархату) шляхом рейдерського захоплення її майна, заявив голова юридичного відділу УПЦ (МП) протоієрей Олександр Бахов.

"Законопроекти №5309 (вже набув чинності), №4128 та №4511 - взаємопов'язані, йдуть, скажімо так, "одним пакетом" і спрямовані на ліквідацію діяльності УПЦ шляхом рейдерського захоплення через її перейменування (№5309), захоплення її майна (№ 4128) і втручання в органи управління (№4511)", - наводить слова О.Бахова інформаційно-просвітницький відділ УПЦ у середу.

На думку юриста, ці законодавчі ініціативи зроблять законними переходи церковних громад, і держава зможе маніпулювати і "вказувати релігійній громаді, хто є її членом".

Протоієрей О.Бахов заявив, що незаконність таких переходів із УПЦ (МП) до Православної церкви України (ПЦУ) полягає в тому, що особи, які не належать до релігійної громади (протестанти, свідки Єгови, католики, ті, хто не ходив до церкви), приймають рішення про зміну її підпорядкованості замість самої релігійної громади. "Фактично відбувається рейдерське захоплення релігійних громад, яке й намагається узаконити влада, ухваливши законопроект №4128", - вважає протоієрей.

Він наголосив, що законопроект ще не ухвалено, а з вуст чиновників уже звучить інформація про "переходи" з УПЦ до ПЦУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА