12:56 16.01.2019

Держприкордонслужба планує в 2019 році забезпечити квартирами вдвічі більше прикордонників, ніж у минулому

2 хв читати
Держприкордонслужба планує в 2019 році забезпечити квартирами вдвічі більше прикордонників, ніж у минулому

Державна прикордонна служба України поряд з охороною державного кордону основні зусилля спрямовує на соціальне забезпечення персоналу, і в 2019 році у відомстві планують завершити будівництво низки об'єктів на більше ніж 400 квартир.

"У 2018 році майже 200 сімей прикордонників отримали ключі від довгоочікуваного житла. При цьому вартість будівництва 1 кв. м житла не перевищувала встановлену Мінрегіоном України у відповідних областях.... У 2019 році на фінансування житлового будівництва виділено 200 млн грн. Частину коштів буде направлено на завершення будівництва декількох об'єктів із високим ступенем готовності, що дають змогу отримати цього року понад 400 квартир", - повідомляє прес-служба українського прикордонного відомства в середу.

Побудоване в Києві, Ужгороді, Чернігові, Могилів-Подільському, Подільському, смт Музиківці Херсонській області та у відділі прикордонної служби "Бердянськ" Бердянського загону житло виділятиметься насамперед для учасників бойових дій.

Також за ці кошти триватиме виконання будівельних робіт на перехідних об'єктах 2018 року, зокрема в Одесі, Черкасах та Глухові. Крім того, заплановане фінансування завершення проектних робіт дасть змогу розпочати будівництво багатоквартирних житлових будинків у м. Києві, Маріуполі, Харкові, Херсоні, Житомирі та Могилів-Подільському.

"Загалом для поліпшення соціально-побутових умов прикордонників протягом 2014-2017 років побудовано (реконструйовано) та отримано орієнтовно 1000 квартир і кімнат", - підсумували в Держприкордонслужбі.

Водночас, додають у прес-службі відомства, для забезпечення належних умов несення служби для військовослужбовців протягом 2014-2017 рр. було побудовано (реконструйовано) і капітально відремонтовано "десятки об'єктів".

"А під час реалізації завдань, визначених Програмою транскордонного співробітництва "Польща-Білорусь-Україна", реконструйовано сім підрозділів охорони державного кордону на суму 51,4 млн грн", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА