13:26 16.01.2019

Єврокомісія буде готова до будь-якого сценарію Brexit - заступник голови ЄК

1 хв читати
Єврокомісія буде готова до будь-якого сценарію Brexit - заступник голови ЄК

Перший заступник голови Європейської комісії Франс Тіммерманс заявив, що після голосування в британській Палаті громад, що відкинула угоду щодо Brexit, необхідно бути готовими до будь-яких сценаріїв виходу Великої Британії з Євросоюзу.

"Не тішитимемо себе ілюзіями. Brexit матиме негативні наслідки для Сполученого Королівства і для Європейського Союзу. Наш обов'язок як політиків обмежити цю шкоду до суворого мінімуму", - сказав Ф.Тіммерманс у середу на обговоренні в Європарламенті в Страсбурзі голосування щодо угоди про Brexit, яке відбулося напередодні в Лондоні.

Заступник голови Єврокомісії не бачить сенсу в спекуляціях на тему, який тип Brexit тепер назріває.

"Потрібно дочекатися, що станеться в Сполученому Королівстві, в Палаті громад. Ми маємо вислухати позицію британського парламенту й уряду, а далі подивимося. У них теж є борг бути в готовності до будь-якого сценарію, включаючи хаотичний вихід без угоди, що матиме серйозні наслідки і для Сполученого Королівства, і для Європейського Союзу. Проте (Європейська - ІФ) комісія буде готова реагувати на будь-які сценарії виходу", - запевнив Ф.Тіммерманс.

Він зазначив, що в ЄС продовжиться процес ратифікації угоди про Brexit, яким її було погоджено з урядом Сполученого Королівства. У Брюсселі продовжують ставитися до цієї угоди як до гарантії упорядкованого виходу Великої Британії з ЄС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА