14:36 16.01.2019

Після появи "Джавелінів" бойовики на Донбасі більше не здійснюють танкових обстрілів по ЗСУ - Порошенко

1 хв читати
Після появи "Джавелінів" бойовики на Донбасі більше не здійснюють танкових обстрілів по ЗСУ - Порошенко

Отримання Збройними силами України протитанкових ракетних комплексів "Джавелін" (Javelin) допомогло припинити обстріли з російських танків по українських позиціях, заярфвляє президент України Петро Порошенко.

"Що сталося після того, як ми отримали "Джавеліни"? Усе дуже просто - росіяни, російські танкісти відмовлялися сідати в танки і виїжджати на лінію зіткнення. І, за статистикою, ми більше не маємо танкових обстрілів. І це зберегло, факт отримання "Джавелінів", життя сотням українських воїнів, сотням українських героїв - ось що це означає", - сказав П.Порошенко під час відвідування Бориспільського академічного ліцею Київської області в середу.

Як повідомлялося, в листопаді 2017 року Сенат США схвалив проект закону про "Бюджет США на 2018 рік на потреби національної оборони", що передбачає можливість надання Україні $350 млн військової допомоги, включно з постачанням летального оборонного озброєння. У березні 2018 року Держдепартамент США схвалив продаж Україні 37 ПТРК Javelin та 210 ракет до них на $47 млн. За даними української сторони, постачання американських ПТРК забезпечено у квітні на умовах, що оборонне озброєння не використовуватиметься на лінії зіткнення в зоні бойових дій на Донбасі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА