17:21 16.01.2019

Журналістку Бойко депортували з РФ в Україну

2 хв читати
Журналістку Бойко депортували з РФ в Україну

Журналістку Олену Бойко в середу видворили з Росії на територію України, повідомило "Інтерфаксу" інформоване джерело.

"Її доставили на пункт пропуску "Нехотєєвка" у супроводі судових приставів, які передали її українським прикордонникам", - сказав співрозмовник агентства.

Як повідомлялося, О.Бойко раніше зверталася до російських уповноважених органів із заявами про надання тимчасового притулку з огляду на політичне переслідування в Україні.

Преображенський суд Москви 10 грудня 2018 року прийняв рішення про видворення О.Бойко на батьківщину, також стягнувши з неї 5 тис. рублів штрафу за "порушення іноземним громадянином або особою без громадянства правил в'їзду до РФ або режиму перебування (проживання) в РФ" (ч. 3.1 ст. 18.8 КпАП РФ).

У суді О.Бойко, зокрема, пояснила, що після того, як у 2016 році дізналася, що Служба безпеки України (СБУ) порушила стосовно неї другу кримінальну справу, вона звернулася до Федеральної міграційної служби (ФМС) Росії по політичний притулок, у наданні якого їй відмовили.

Журналістка стверджує, що її кримінальне переслідування на батьківщині має замовний характер й зумовлене політичними мотивами.

О.Бойко також розповідала, що у березні 2016 року приїхала до Росії для участі в телеефірах як експерт, але патент на здійснення трудової діяльності не оформляла, оскільки її робота мала разовий характер.

Мосміськсуд 19 грудня 2018 року визнав рішення про видворення журналістки з Росії законним.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА