18:31 16.01.2019

Київ наполягає на звільненні військовополонених моряків без будь-яких умов зі сторони РФ - Денісова на зустрічі з дипломатами

2 хв читати
Київ наполягає на звільненні військовополонених моряків без будь-яких умов зі сторони РФ - Денісова на зустрічі з дипломатами

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова на брифінгу з представниками посольств низки країн наголосила, що українська сторона вимагає від РФ офіційної інформації, підтвердженої довідками, про стан здоров'я поранених військовополонених моряків, а також наполягає на їх звільненні без будь-яких умов.

"Наголосила на тому, що одним із головних питань залишається стан поранених. Ми вимагаємо підтверджену медичними довідками офіційну інформацію про стан здоров'я наших моряків. Відповідаючи на запитання дипломатів, сказала, що ми наполягаємо на звільненні військовополонених моряків без будь-яких умов зі сторони РФ, зважаючи на основоположні принципи, закладені в Женевській конвенції", - написала омбудсмен на сторінці у Facebook.

Л.Денісова також попросила дипломатів про посилення тиску на російську владу з метою дотримання РФ міжнародних стандартів у сфері гуманітарного права та "наполягла не лише на збереженні, а й подальшому посиленні відповідних санкцій".

У брифінгу взяли участь представники посольств Румунії, Норвегії, Нідерландів, Кіпру, Австрії, Португалії, Болгарії, Люксембургу, Хорватії, Канади, Великої Британії, США, Фінляндії, Словенії, Мальти, Греції, Швейцарії, Данії, Литви, Швеції, Естонії, представництва ЄС в РФ, Латвії, Чехії, координатор групи адвокатів Микола Полозов і родичі українських військовополонених моряків.

Як повідомлялося, дипломати з Євросоюзу, США і ще кількох держав брали участь у засіданні Лефортовського суду Москви з розгляду продовження запобіжного заходу українським військовополоненим морякам, захопленим у районі Керченської протоки.

15-16 січня Лефортовський суд на три місяці продовжив арешт усім 24 українським морякам.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА