19:07 16.01.2019

Альянс великих світових компаній боротиметься із забрудненням пластиком

2 хв читати
Альянс великих світових компаній боротиметься із забрудненням пластиком

Великі міжнародні компанії в середу оголосили про створення нової організації, завданням якої стане розробка та впровадження рішень з боротьби із забрудненням навколишнього середовища, особливо водних ресурсів, пластиковими відходами.

В Альянс з боротьби із забрудненням пластиком (AEPW) входять близько тридцяти компаній. Його главою призначений Девід Тейлор, який є головою ради директорів, президентом і головним виконавчим директором Procter & Gamble, повідомляється в прес-релізі компанії.

Члени AEPW сформували первісний фонд у розмірі $ 1 млрд. У найближчі п'ять років планується інвестувати $ 1,5 млрд в ініціативи з видалення пластикових відходів з навколишнього середовища.

Кошти будуть спрямовані, зокрема, на очищення 10 найбільших річок світу, включаючи Амур.

Згідно з даними організації Ocean Conservancy, майже 80% пластикового сміття потрапляє в океан із суші, велика частина - річками. Більше того, одне із досліджень показало, що 90% пластикових відходів в океан приносять найбільші світові річки: вісім в Азії і дві в Африці. При цьому 60% сміття надходить в океан з п'яти держав Південно-Східної Азії.

"Пластикові відходи, які забруднюють океани і навколишнє середовище, - серйозна світова проблема, що вимагає рішучих і оперативних дій. Новий альянс є найбільшим і серйозним проектом з боротьби із забрудненням навколишнього середовища пластиком, - зазначив Д. Тейлор. - Я закликаю всі великі компанії і представників малого та середнього бізнесу з усіх регіонів і секторів приєднатися до цієї ініціативи".

В AEPW входять представники хімічної галузі, виробники споживчих товарів і пластику, ритейлери, підприємства, які переробляють та утилізують сміття з Північної і Південної Америки, Європи, Азії, Африки і Близького Сходу, в тому числі BASF, Chevron Phillips Chemical, Dow, Eni, ExxonMobil, Formosa Plastics, Henkel, Mitsubishi Chemical, Reliance Industries, SABIC, Sasol, SUEZ, Shell і Total.

Альянс займеться розробкою рішень, що дозволяють мінімізувати забруднення пластиковими відходами та контролювати його, а також впровадженням схем вторинного використання пластику, сприяючи розвитку безвідходної економіки.

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укрзалізниця" після ранкової ракетної атаки відновила роботу вокзалу станції "Дніпро"

Ядерні об'єкти Ірану не постраждали під час ударів Ізраїлю по Ісфахану - МАГАТЕ

Кількість постраждалих на Дніпропетровщині зросла до 29 осіб - ДСНС

Сили оборони знищили вночі 15 ракет, 14 БПЛА і бомбардувальник Ту-22М3

Авіація НАТО піднімалася в повітря через російські атаки по Україні, повідомляють польські військові

Зеленський про атаку на Дніпро: Ми маємо завдати поразки російському терору

На Харківщині за добу двоє постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

"Укрзалізниця" призупиняє роботу вокзалу станції "Дніпро"

У Синельниківському районі на Дніпропетровщині загинули шестеро людей, серед них діти 6 і 8 років

Кількість постраждалих унаслідок масованої ракетної атаки в Дніпропетровській області зросла до 21 людини

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА