07:05 17.01.2019

Демократи в Сенаті США вимагають у Трампа можливості допитати його перекладачів про зустрічі з Путіним

2 хв читати
Демократи в Сенаті США вимагають у Трампа можливості допитати його перекладачів про зустрічі з Путіним

Демократи, які очолюють два комітети Сенату, відправили лист президентові США Дональду Трампу з вимогою надати Конгресу можливість допитати його перекладачів, які були присутні на зустрічах з президентом РФ Володимиром Путіним, повідомляє The Hill.

"Через збереження рівня секретності навколо ваших зустрічей з російським лідером ми наполягаємо на тому, щоб перекладачі, які брали в них участь, а особливо людина, яка перекладала вашу зустріч з президентом Путіним в Гельсінкі, були негайно доступні для допиту відповідними комітетами Конгресу", - йдеться в посланні, підписаному головою комітету Сенату США з міжнародних відносин Бобом Мендесом і главою комітету з питань збройних сил Джеком Рідом.

На їхню думку, те, що президент США наполягає на таємності цих бесід і навіть не надав даних про них своїм помічникам, "викликає тривогу" і може свідчити про "порушення актів про президентські і федеральні записи".

"Ми вважаємо, що в інтересах національної безпеки Сполучених Штатів будь-які записи цих розмов мають бути збережені і негайно надані Конгресу", - випливає з листа Д. Трампа.

Раніше газета Washington Post повідомила, що президент США Д.Трамп після бесіди з російським лідером Володимиром Путіним у 2017 році в Гамбурзі не тільки дав вказівку перекладачеві, який працював на зустрічі, зберігати зміст переговорів у таємниці, але і забрав у нього робочі записи, які той робив під час бесіди.

Видання зазначає, що невідомо, чи вчинив Д.Трамп у такий спосіб у всіх п'яти випадках зустрічей і бесід з В.Путіним, проте джерела відзначили, що не знайшли детальних записів, що стосуються змісту їхніх переговорів навіть у секретних матеріалах Білого дому.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА