12:15 17.01.2019

Facebook видалив понад 100 сторінок та акаунтів, створених у РФ і які брали участь у "скоординованій негідній поведінці" в Україні

2 хв читати
Facebook видалив понад 100 сторінок та акаунтів, створених у РФ і які брали участь у "скоординованій негідній поведінці" в Україні

Компанія Facebook видалила 107 сторінок, груп та облікових записів Facebook, а також 41 обліковий запис Instagram, створених у Росії та діючих в Україні, за участь у скоординованій негідній поведінці, повідомив голова політики кібербезпеки Facebook Натаніель Глейхер під час конференц-сall у четвер.

"Особи, які стоять за цими обліковими записами, в основному представлялися українцями та використовували різні фіктивні облікові записи, одночасно ділячись місцевими українськими новинами на різні теми, такими як погода, протести, НАТО й стан здоров'я в школах. Ми виявили деякі технічні збіги з діяльністю в Росії, яку ми спостерігали до проміжних виборів у США", - повідомив він.

Як зазначив Натаніель Глейхер, йдеться про 26 сторінок, 77 облікових записів Facebook і 4 групи, а також 41 обліковий запис Instagram. Загальне охоплення аудиторії: майже 180 тис. користувачів Facebook і понад 55 тис. користувачів Instagram були передплатниками однієї або декількох із цих сторінок.

Витрати на рекламу становили орієнтовно $25 тис. у Facebook та Instagram і оплачувалися в російських рублях. Перша публікація з'явилася в січні 2018 року, а остання - в грудні 2018 року.

"Ми ще не завершили огляд органічного контенту, що надходить із цих акаунтів", - додав він.

Як повідомлялося раніше, в листопаді 2018 року в рамках боротьби з втручанням в проміжні вибори було заблоковано 30 акаунтів Facebook і 85 облікових записів Instagram, які, ймовірно, використовуються для "скоординованої негідної поведінки".

Далі буде...

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА