13:16 17.01.2019

Готелі не зобов'язані стягувати турзбір до затвердження їхніх ставок місцевими радами - ДФС

2 хв читати
Готелі не зобов'язані стягувати турзбір до затвердження їхніх ставок місцевими радами - ДФС

Українські готелі не зобов'язані стягувати зі своїх постояльців туристичний збір, доки місцеві органи самоврядування не ухвалять рішення про затвердження ставок податку, повідомив заступник директора департаменту податків і зборів з юридичних осіб Державної фіскальної служби (ДФС) Станіслав Бескидевич.

"Туристичний збір є місцевим податком і стягується відповідно до вимог Податкового кодексу, але з урахуванням рішень місцевих органів самоврядування, які впроваджують обов'язкові елементи податку", - зазначив С.Бескидевич під час круглого столу в парламентському Комітеті з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму.

Він нагадав, що турзбір стягується згідно зі ст. 268 Податкового кодексу, до якої наприкінці 2018 року було внесено зміни. Зокрема, змінено базу оподаткування, введено диференціацію ставок податку залежно від категорії споживача та введено можливість авансової сплати збору.

При цьому податківець наголосив, що для реалізації закону місцеві органи мають встановити ставки, визначитися з можливістю авансової сплати або відсутності такої необхідності.

"Доки місцеві ради не встановили конкретні елементи ставки збору, фактично цей податок не сплачується, він нульовий. Ми не можемо збирати податок без рішення місцевих рад", - сказав С.Бескидевич.

За його словами, зі свого боку ДФС має оприлюднити змінену форму податкової декларації, яка подаватиметься за результатами першого кварталу 2019 року.

"На сьогодні ми вже розробили відповідний проект змін, він проходить внутрішнє погодження. Найближчим часом його буде винесено на обговорення громадськістю, після чого направлено місцевим органам самоврядування", - резюмував С.Бескидевич.

Як повідомлялося, Верховна Рада в 2019 році змінила базу нарахування туристичного збору.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні необхідно $ 42 млрд бюджетної підтримки цього року

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА