14:23 17.01.2019

У Московському патріархаті назвали рейдерським законопроект про механізм зміни підпорядкованості релігійних громад

1 хв читати
У Московському патріархаті назвали рейдерським законопроект про механізм зміни підпорядкованості релігійних громад

В Українській православній церкві (Московського патріархату) називають схвалений Верховною Радою в четвер законопроект, який визначає механізм зміни релігійними громадами підпорядкованості, рейдерським і вважають, що він ускладнює процедуру реєстрації статутів релігійних організацій.

"Верховна Рада ухвалила рейдерський законопроект №4128-д", - зазначається на сайті УПЦ (МП) у четвер.

У повідомленні зазначено, що, згідно із законопроектом, для ухвалення рішення про перехід досить 2/3 голосів членів громади, однак терміну "самоідентифікація" в новому проекті немає, а визначення критеріїв для членства людей у громадах залишається за самими релігійними громадами.

Коментуючи ухвалений законопроект, голова юридичного відділу УПЦ (МП) протоієрей Олександр Бахов зазначив, що "під приводом полегшення зміни підпорядкованості й нібито поліпшення процедури реєстрації статутів релігійних громад, народні депутати намагаються ввести масову перереєстрацію статутів усіх релігійних організацій в Україні протягом року", пославшись на п. 2 II. Прикінцевих положень законопроекту №4128-д.

На його переконання, ухвалений закон має на меті виключно, щоб "догодити і наповнити одну релігійну громаду".

"Як ми бачимо, що спроба запропонувати механізм для зміни підлеглості обертається у зайве адміністрування та ускладнення процедури реєстрації статутів релігійних організацій", - наголосив О.Бахов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА