14:54 17.01.2019

САП і НАБУ розслідують справу про завдання посадовими особами "Укрзалізниці" збитків державі більш ніж 93,2 млн грн

2 хв читати
САП і НАБУ розслідують справу про завдання посадовими особами "Укрзалізниці" збитків державі більш ніж 93,2 млн грн

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом заволодіння державними коштами у результаті організації посадовими особами філії "Центр забезпечення виробництва" ПАТ "Укрзалізниця" закупівель матеріалів верхньої будови колії за завищеними цінами.

Як наголошується в повідомленні прес-служби САП, досудове розслідування в цьому провадженні проводять детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ).

За даними САП, група посадових осіб філії ЦЗВ "Укрзалізниці" в корисливих інтересах і з залученням підконтрольних підприємств-посередників організувала проведення процедур відкритих торгів із закупівлі стрілочних переводів, запасних частин до них і комплектів роздільного скріплення, єдиним виробником яких на території України є Дніпропетровський стрілочний завод.

"За результатами проведених торгів лише в 2016 році через підконтрольні підприємства здійснені закупівлі зазначеної продукції на "Укрзалізниці" за заздалегідь завищеними та економічно необґрунтованими цінами, що призвело до заподіяння збитків на загальну суму понад 93,2 млн грн", - зазначається в повідомленні.

Правоохоронці 15 січня повідомили про підозру у вчиненні злочину в рамках цього кримінального провадження семи особам. Трьох із них затримано в порядку, передбаченому Кримінальним процесуальним кодексом.

Прокурори САП клопотатимуть перед слідчими і суддями про обрання щодо фігурантів справи запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою із визначенням суми застави залежно від обставин злочину та майнового стану кожного підозрюваного.

Також вживаються заходи для встановлення майна, що належить підозрюваним, для накладення на арешту і можливої конфіскації з метою забезпечення можливості відшкодування завданих збитків.

Крім цього, слідство перевіряє причетність до скоєння цих кримінальних злочинів одного з народних депутатів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС може призупинити отримання консульських послуг для чоловіків мобілізаційного віку в закордонних дипломатичних установах - Кулеба

Україна має найвищу готовність воювати за свою країну серед європейських країн - 62% - опитування СГ "Рейтинг" у співпраці з Gallup Int.

БЕБ заявляє про ухилення відомим онлайн казино від сплати понад мільярда грн податків

ДП "Документ" припинило видачу документів у закордонних підрозділах

Військовозобов'язаний помер від епілептичного нападу дорогою до навчального центру на Закарпатті

Уночі окупанти застосували нову тактику атаки БПЛА - ПС ЗСУ

Литва передала Україні бронетранспортери M577

Волонтери ТЧХУ допомагають постраждалим в Одесі від російської атаки "шахедами"

У Харкові затримали охоронця ТРЦ, який коригував ворожі удари по місту й хотів навести окупантів на базу спецпідрозділу ГУР

У Дніпрі судитимуть організаторів і членів злочинної групи з продажу наркотиків, до якої входили правоохоронці

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА