16:46 17.01.2019

Рада ЄС обговорить 21 січня план дій проти дезінформації

2 хв читати
Рада ЄС обговорить 21 січня план дій проти дезінформації

На засіданні Ради ЄС із закордонних справ 21 січня в Брюсселі відбудеться дискусія за планом дій проти дезінформації, представленому Єврокомісією і главою дипломатії ЄС Федерікою Могеріні 5 грудня 2018 року, повідомляється у підготовчих матеріалах до ради.

"Згідно з висновками Європейської ради від червня 2018 року, цей план передбачає дії, які зробить ЄС у співпраці з державами-членами, щоб відповісти на виклик дезінформації", - зазначено в документі, поширеному в четвер Радою ЄС.

У ньому наголошується, що Рада ЄС із загальних питань вже обговорював боротьбу з дезінформацією на засіданні 8 січня 2019 року, особливо зосередившись на проведенні європейських виборах, що мають відбутися у травні.

Як пояснив у четвер в Брюсселі високопоставлений європейський чиновник, знайомлячи журналістів на умовах анонімності з порядком майбутньої Ради ЄС із закордонних справ, на засіданні Ради із загальних питань йшлося "більше про внутрішні аспекти загрози дезінформації".

"На цей раз увагу буде особливо зосереджено на зовнішніх аспектах дій проти дезінформації", - сказав функціонер ЄС.

За його словами, йдеться про поліпшення ідентифікації дезінформації та її джерел, посилення відповідних ресурсів Євросоюзу, обмін досвідом між державами-членами та інституціями ЄС, можливості спільно протистояти кампаніям дезінформації, коли такі будуть виявлені.

Відповідаючи на запитання, він повідомив, що ідея плану в тому, щоб визначитися з організацією - хто що робить, як і система взаємного швидкого оповіщення, як створювати партнерства з міжнародними та регіональними організаціями, встановлювати контакти з сусідніми третіми країнами.

Співрозмовник ЗМІ наголосив на важливості наявного партнерства ЄС з НАТО, особливо у сфері кібербезпеки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог завдав ударів по Одеській області ймовірно ракетами Х-59, поранено 5 осіб, серед них дитина - Сили оборони півдня

Окупанти протягом дня обстрілювали Нікопольський район, є руйнування - Дніпропетровська ОВА

Відомо про трьох постраждалих, серед них дитина, в результаті ракетного удару по Одесі - ОВА

У результаті денного обстрілу Харкова пошкоджено гаражі, постраждалих немає - Синєгубов

Ворог завдав ракетного удару по інфраструктурі Шостки Сумської області – ОВА

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА