17:20 17.01.2019

Суд заарештував підозрюваного в підпалі будинку у Києво-Печерській лаврі

1 хв читати
Суд заарештував підозрюваного в підпалі будинку у Києво-Печерській лаврі

Суд прийняв рішення про взяття під варту на два місяці з альтернативою застави підозрюваного в підпалі нежитлової будівлі на вул. Лаврська, 23, що перебуває на балансі Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника.

"Підозрюваного у підпалі будинку біля Лаври заарештували на два місяці. Одночасно суд встановив йому заставу в 153 тис. грн", - йдеться в повідомленні прокуратури Києва в "Твіттері" у четвер.

Прес-секретар прокуратури Києва Надія Максимець в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" уточнила, що такий запобіжний захід пов'язаний з тим, що підозрюваний є особою без певного місця проживання, відповідно, "високий ризик того, що він ухилятиметься від слідства". Заставу ж визначено досить високу і ймовірність його внесення незначна.

Як повідомлялося, 14 січня в нежитловому будинку на вул.Лаврська, 23, в Києві сталася пожежа. 24-річний чоловік без постійного місця проживання, перебуваючи в кімнаті на другому поверсі цієї будівлі, підпалив папір під пінопластом і старими матрацами, внаслідок чого почалася пожежа.

Надалі чоловік зник з місця скоєння злочину. 15 січня його затримали співробітники столичної поліції.

Будівля, де сталася пожежа, перебуває на реконструкції, на момент виникнення пожежі в приміщенні нікого не було.

Підпалювачу повідомлено про підозру у вчиненні злочину за ч.2 ст.194 Кримінального кодексу України (умисне пошкодження чужого майна, вчинене шляхом підпалу).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА