20:25 17.01.2019

США відреагують на розробку Росією і Китаєм гіперзвукової зброї

1 хв читати
США відреагують на розробку Росією і Китаєм гіперзвукової зброї

Вашингтон не ігноруватиме той факт, що Росія і Китай використовують гіперзвукові технології для розробки озброєння, заявив у четвер виконуючий обов'язки міністра оборони США Патрік Шанахан, виступаючи в Пентагоні.

"Протягом десятиліть США були світовими лідерами в гіперзвукових дослідженнях і навмисно не хотіли використовувати ці системи в військових цілях. Китай і Росія зробили інший вибір", - сказав П.Шанахан.

"Наша країна не шукає собі ворогів, але ми не будемо їх ігнорувати", - додав він, говорячи про необхідність протистояти гіперзвуковій зброї, що розробляється іншими країнами.

Крім того, в коментарі до доповіді щодо нової стратегії США в сфері ПРО виконуючий обов'язки глави Пентагону зазначив, що Росія і Китай "представляють виклики" і розробляють удосконалені крилаті ракети.

"Росія і Китай розширюють можливості своїх ракетних систем для наступальних дій і розробляють удосконалені крилаті ракети морського і повітряного базування спільно із розширенням своїх можливостей в тому, що стосується гіперзвукових озброєнь", - підкреслив П.Шанахан.

За його словами, Іран і Північна Корея за останні кілька років розширили свої можливості в сфері ракетних систем.

"За останні кілька років КНДР швидко вдосконалила і розширила свою програму з міжконтинентальних балістичних ракет. Іран збільшив дальність своїх балістичних ракет", - повідомив він.

При цьому П.Шанахан не виключив, що Іран "може спробувати розгорнути боєготову міжконтинентальну балістичну ракету".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА