07:51 18.01.2019

Діалог будує українську церкву і державу

2 хв читати
Діалог будує українську церкву і державу

Президент України Петро Порошенко відвідав презентацію книги Верховного Архієпископа Української греко-католицької церкви Святослава Шевчука "Діялог лікує рани", де наголосив на важливості діалогу і в "будівництві" держави.

"Діалог не тільки лікує рани. Думаю, що буде друга книга, що далі продовжить діалог. Не берусь нав'язувати свою точку зору, але він точно будує. На моє глибоке переконання, він будує українську церкву, і він будує державу", - цитує слова П.Порошенка на презентації книги предстоятеля УГКЦ Святослава сайт глави держави в четвер увечері.

Президент зазначив, що створення єдиної православної церкви України стало можливим завдяки об'єднанню зусиль ієрархів церков, державної влади, а також завдяки вірі і молитві тисяч українських віруючих, які довгі роки чекали об'єднання церкви.

П.Порошенко підкреслив, що необхідно молитися і боротися за українську церкву і єдність.

"Молитися і боротися - і тоді ми точно здатні протистояти Москві. Молитися і боротися, щоб бути разом. Через діалоги. Тому що рани треба лікувати і всередині країни через діалоги. І я настійно рекомендую всім уважно прочитати книгу Блаженнішого Святослава", - сказав глава держави.

Крім того П.Порошенко вважає, що ще триває "скидання колоніального статусу Російської імперії".

"Нам це вдається. І ми досягаємо великих успіхів. І церква це всього лише Божий знак", - зазначив глава держави.

Він також наголосив на важливості участі в процесі отримання томосу про автокефалію ПЦУ держави: "Тому що це державна справа. Це називається держава. Це духовний фундамент нашої незалежності і не менш важливий, ніж Акт про державну незалежність 1991 року", - резюмував глава держави.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА