08:11 18.01.2019

Київський суд продовжив арешт ймовірному організатору вбивства екс-добровольця "Сармата"

3 хв читати
Київський суд продовжив арешт ймовірному організатору вбивства екс-добровольця "Сармата"

Печерський районний суд Києва продовжив утримання під вартою на два місяці ймовірному організаторові вбивства екс-добровольця Віталія Олешка, відомого як "Сармат", повідомило "Громадське".

"Печерський районний суд Києва продовжив утримання під вартою Михайлу Сигиді - ймовірному організаторові вбивства активіста Віталія Олешка "Сармата" на два місяці - до 17 березня", - йдеться в повідомленні на сайті "Громадське" в четвер увечері.

Сторона обвинувачення клопотала про продовження арешту, ґрунтуючись на ризику втечі підозрюваного, тиску на свідків, зокрема Антона Крота та Віталія Лисняка (які за даними слідства передавали червону "Таврію" ймовірним виконавцям злочину), знищення певних речових доказів.

Під час засідання прокурор Юрій Грицай долучив до матеріалів справи протокол допиту М.Сигиди від 11 жовтня 2018 року. Також прокурор зазначив, що М.Сигида організовував діяльність передбачуваних виконавців вбивства, надавав їм зброю і ключі від "Таврії".

Також, за даними слідства, М.Сигида був знайомий з передбачуваним замовником вбивства В.Олешка - Євгеном Бродським, спілкувався з ним до вбивства і після.

Адвокати М.Сигиди просили відпустити свого підзахисного, підкреслюючи, що він має міцні соціальні зв'язки, роботу. Зокрема захисники долучили до матеріалів справи копії свідоцтв про народження дітей М.Сигиди, характеристику з місця роботи ТОВ "Найкрасивіші люди", де підозрюваний обіймає посаду директора, також захисники долучили договір оренди приміщення дружини підозрюваного. Сам підозрюваний підтримав своїх адвокатів.

Як повідомлялося, 17 грудня 2018 перший заступник голови Нацполіції України В'ячеслав Аброськін повідомив про затримання в аеропорту Харкова жителя міста Дніпро, який підозрюється в співучасті у вбивстві В.Олешка.

"Це 34-річний бізнесмен, уродженець міста Дніпра. Він є власником кількох приватних підприємств. За нашою інформацією, затриманий планував розширення бізнесу в Бердянську", - зазначив В.Аброськін.

Пізніше Департамент комунікації Нацполіції України поінформував, що найближчим часом затриманому буде оголошено підозру за ч.2 ст.115 (умисне вбивство). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі.

В.Олешко (позивний Сармат) був застрелений з обрізу мисливської рушниці 31 липня в центрі Бердянська. Правоохоронці затримали п'ятьох підозрюваних у вбивстві В.Олешка - чотирьох в м.Василівка Запорізької області, ще одного - в Бердянську.

У серпні всім п'ятьом затриманим було оголошено підозру про вчинення за попередньою змовою групою осіб умисного вбивства. Як написав речник Генпрокуратури Андрій Лисенко на своїй сторінці в Фейсбук, підозру оголошено за п.12 ч.2 ст.115 КК України.

Нардеп фракції "Народний фронт" Антон Геращенко повідомив, що вбивця В.Олешка був колишнім снайпером із загону міліції особливого призначення "Торнадо" і також брав участь в АТО. Решта четверо затриманих є його спільниками, спортсменами з Дніпра і області.

20 серпня В.Аброськін повідомив, що поліція затримала ще кількох людей, причетних до вбивства В.Олешка, а п'ятеро раніше затриманих, серед яких організатор злочину, знаходяться під вартою.

15 вересня поліція повідомила про затримання підозрюваного в організації умисного вбивства В.Олешка.

27 вересня підозрюваний в скоєнні вбивства В.Олешко зізнався, що скоїв злочин на замовлення власника ресторану "Мохіто" (Бердянськ, Запорізька обл.).

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

Окупанти 20 разів від ранку обстріляли Нікопольський район, пошкоджено 14 будинків, 30 тис жителів без світла

В Одеській області знищено чотири розвідувальних БПЛА "Орлан-10"

Боррель проведе спільне засідання міністрів закордонних справ й оборони країн ЄС, обговорять надання ППО Україні

Столтенберг: Рішення про надання Україні систем ППО буде оголошено вже найближчим часом

Палата представників США підтримала розгляд 4 законопроєктів про міжнародну допомогу, зокрема Україні

Єрмак і Сіярто домовилися про двосторонню зустріч наступного тижня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА