15:23 18.01.2019

Понад 1,5 тис. затриманих митниками в Борисполі щиглів випустять на свободу - Семерак

1 хв читати
Понад 1,5 тис. затриманих митниками в Борисполі щиглів випустять на свободу - Семерак

Затриманих українськими митниками в Борисполі (Київська обл.) щиглів, яких намагалися незаконно вивезти до Йорданії, випустять на свободу, повідомив міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак.

Як повідомляє в п'ятницю прес-служба Державної прикордонної служби України, 15 січня в Борисполі митники затримали вантаж з 1,6 тис. живими птахами, яких незаконно намагалися вивезти до Йорданії. Після вилучення птахи перебували на території кінного клубу "Магнат" під Києвом.

"Мінприроди разом з Інститутом зоології одразу рекомендували випустити їх на свободу, оскільки, за попередньою інформацією, птахів виловили в дикій природі", - розповів Семерак.

Для підтвердження цих даних була створена спеціальна комісія, до якої увійшли ветеринари та орнітологи.

За словами міністра екології, фахівці підтвердили, що життю птахів нічого не загрожує, і вони зможуть адаптуватися до природного для них середовища. "Щиголь - птах місцевий для України і зимує він також у наших краях. На жаль, 67 птахів загинули", - резюмував Семерак.

За його словами, Мінприроди не видавало жодного дозволу на вилов цього виду птахів з дикої природи. Він висловив сподівання, що правоохоронні органи відреагують на звернення Державної екологічної інспекції та відкриють кримінальне провадження, щоб з'ясувати всю історію походження птахів і притягнути до відповідальності осіб, причетних до контрабанди птахів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА