07:17 20.01.2019

Три громади УПЦ МП в Житомирській області перейшли до Православної церкви України

2 хв читати
Три громади УПЦ МП в Житомирській області перейшли до Православної церкви України

У Житомирській області одразу три релігійні громади 19 січня прийняли рішення перейти з Української православної церкви Московського патріархату до Православної церкви України, повідомила прес-служба облдержадміністрації.

"На свято Водохреща одразу 3 громади Житомирщини перейшли з МП до Православної Церкви України! Вітаю Андрушівку, с.Кішин Олевського району та с.Павлівка Пулинського району! Люди за єдину церкву. Два священика також прийняли рішення служити Богу в українській церкві. Добра звістка в гарне свято. Слава Богу! Слава Україні!", - цитує прес-служба слова голови Житомирської ОДА Ігоря Гундича.

Голова Олевської РДА Дмитро Лазаренко розповів, що в свято Хрещення близько 200 жителів с.Кішин, які ходять до Свято-Троїцької церкви, провели збори релігійної громади.

"Під час зборів жителі прийняли рішення про перехід з церкви Московського патріархату в єдину Православну церкву України. Рішення громади підтримав і настоятель храму отець Борис, він разом з жителями приєднується до ПЦУ. Наразі відбувається процес оформлення протоколу", - розповів Д.Лазаренко.

Після освячення води частина релігійної громади Трьохсвятительської церкви разом з настоятелем також вирішили приєднатися до ПЦУ.

"Після освячення води в м.Андріївка жителі провели збори громади і разом з настоятелем отцем Іоанном прийняли рішення перейти до єдиної ПЦУ. Зараз під ним підписалися 56 осіб. Вже з понеділка релігійна громада направить заяву про перехід з церкви Московського патріархату в єдину Православну церкву України", - зазначила голова Андрушівської РДА Катерина Курсон.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА