16:49 20.01.2019

В Афінах у сутичках з демонстрантами постраждали дев'ять поліцейських

2 хв читати

Між поліцією і громадянами, які беруть участь в Афінах у протестах проти угоди з Македонією, відбулися зіткнення, повідомляє в неділю агентство Associated Press.

Унаслідок постраждали дев'ять поліцейських, повідомили агентству в поліції. Про постраждалих серед демонстрантів агентство не повідомляє.

За даними агентства, в протестах беруть участь десятки тисяч осіб. Деякі протестувальники кидають у поліцію каміння, фаєри, обливають фарбою. Один із протестувальників напав на поліцейських з палицею. Поліція відповідає сльозогінним газом.

Протести розгорнулися в Афінах напередодні ратифікації в грецькому парламенті угоди про перейменування республіки Македонія. На думку протестувальників, назва "Македонія" має використовуватися тільки щодо однойменної грецької області. На їхню думку, будь-яке інше використання назви "Македонія" є посяганням на давню спадщину Греції, і може призвести до територіальних претензій стосовно країни.

Греція і Македонія 17 червня підписали в грецькому Преспесі угоду про перейменування Македонії в Республіку Північна Македонія. Ці домовленості поклали край багаторічним суперечкам про назву Македонії і відкрили їй двері в НАТО і Євросоюз.

Уряд Греції 19 січня направив угоду на ратифікацію в парламент, і тепер прем'єр-міністру Греції Алексісу Ципрасу доведеться заручитися підтримкою більшості членів парламенту.

Дебати щодо ратифікації розпочнуться в грецькому парламенті в понеділок, голосування очікується до кінця тижня. Опитування показують, що більшість жителів Греції виступають проти угоди.

Парламент Македонії вже ратифікував угоду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА